Jangan sebar video lama banjir Taman Sri Muda

Mohd Iqbal - Foto Bernama
Mohd Iqbal - Foto Bernama
A
A
A

SHAH ALAM - Polis Shah Alam menasihatkan orang ramai untuk tidak membuat sebarang spekulasi dan menyebarkan video lama di laman sosial Twitter dan Facebook berkaitan bencana banjir di kawasan Seksyen 25, Taman Sri Muda, di sini.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim berkata, penyebaran video lama bencana tersebut yang tidak mempunyai sebarang kesahihan itu boleh mengganggu ketenteraman penduduk sekitar kawasan berkenaan.

Beliau, dalam kenyataan ringkas berkata, pemantauan dilakukan dari semasa ke semasa oleh petugasnya di lapangan dan sehingga kini semua lokasi jalan boleh dilalui oleh semua jenis kenderaan walaupun berlaku kejadian banjir kilat separas buku lali petang tadi namun ia telah surut.

Dalam kenyataan berasingan, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis, meminta penduduk di sekitar kawasan itu untuk tidak panik dan terpengaruh dengan viral-viral melalui media sosial.

"Pihak jabatan memohon kerjasama penduduk sekitar untuk mematuhi arahan keselamatan oleh pihak berkuasa sekiranya berlaku sebarang kejadian banjir di kawasan Taman Sri Muda dan mendapatkan maklumat lanjut dan pengesahan dari JBPM Selangor,” katanya. - Bernama

Artikel Berkaitan: