Ten Hag berang gagal miliki De Jong

De Jong jadi rebutan kelab-kelab di Eropah. - Foto PSGTalk
De Jong jadi rebutan kelab-kelab di Eropah. - Foto PSGTalk
A
A
A

PENGENDALI Manchester United, Erik ten Hag dilaporkan berang apabila gergasi La Liga, Barcelona dikatakan menghalang urusan bintang Belanda, Frenkie de Jong ke Old Trafforf musim panas nanti.

Menurut Ten Hag, sebelum ini Presiden skuad Blaugrana itu, Joan Laporta telah menyatakan persetujuan untuk melepaskan De Jong.

“Sebelum ini, mereka (Barcelona) sudah pun bersetuju dengan tawaran kami dan dia (De Jong) dilihat semakin hampir beraksi di Old Trafford musim panas nantI.

“Tetapi tiba-tiba Laporta menyatakan bahawa mereka sebenarnya tidak berhasrat melepaskan De Jong.

“Malah, De Jong dikatakan sebagai antara pemain yang berada dalam perancangan pengendali, Xavi musim panas nanti,” katanya.

Untuk rekod, Barcelonan dikatakan sudah bersetuju dengan yuran perpindahan berjumlah RM370 juta (£70m) untuk beraksi bersama skuad The Red Devils itu.

Sementara itu, dalam satu kenyataan balas, Laporta menegaskan bahawa De Jong tidak akan dilepaskan ke mana-mana kelab kerana dia merupakan ‘aset’ besar di Nou Camp.

Malah katanya, jika tindakan melepaskan De Jong dibuat, ia sebenarnya menggambarkan bahawa Barcelona ketika itu tidak mempunyai pilihan lain.

Artikel Berkaitan:

“Saya tahu, banyak kelab yang mahu mendapatkan De Jong, namun dia adalah milik kami dan dia sendiri sebenarnya tidak mahu meninggalkan Nou Camp.

“Justeru, saya akan melakukan segala yang terdaya bagi memastikan dia terus bersama kami,” katanya.