Guna duit samun beli arak, makanan

Suspek lelaki yang melakukan samun di sebuah kedai serbaneka di Taman Sentosa, Klang berjaya diberkas pada Selasa. Gambar kecil: Hoong Fong
Suspek lelaki yang melakukan samun di sebuah kedai serbaneka di Taman Sentosa, Klang berjaya diberkas pada Selasa. Gambar kecil: Hoong Fong
A
A
A

KLANG - Duit hasil samun di sebuah kedai serbaneka di Taman Sentosa, di sini, digunakan suspek untuk membeli arak dan makanan sebelum berjaya diberkas pada Selasa.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Cha Hoong Fong berkata, lelaki yang mempunyai rekod lampau di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan itu ditahan kira-kira jam 12.30 tengah hari di Bandar Puteri, Klang.

"Polis telah merampas pakaian yang digunakan suspek semasa kejadian dan suspek mengaku terlibat secara individu dalam kes terbabit.

"Soal siasat suspek berusia 45 tahun mendakwa selepas kejadian samun itu, dia telah menggunakan duit hasil jenayahnya itu untuk membeli makanan dan arak selama dua hari," katanya dalam kenyataan pada Selasa.

Beliau berkata, permohonan reman suspek akan dibuat ada Rabu di Mahkamah Klang.

Dalam kejadian pada Ahad, seorang penjaga kaunter kedai serbaneka di Taman Sentosa, di sini berdepan detik cemas selepas diugut suspek.

Dalam kejadian pada jam 12.08 tengah hari itu, remaja perempuan berusia 19 tahun itu didatangi suspek dalam keadaan mabuk dan telah meminta wang dengan alasan dirinya dirompak sebelum mengeluarkan senjata gergaji kecil dan mengacukan kepada mangsa.

Kerugian dianggarkan berjumlah RM235.15 dan kes disiasat di bawah Seksyen 392/397 Kanun Keseksaan.