THT sedia 'repeat' berdepan Liaoning

Iklan
Status naib juara MHL 2024 menjadi azimat kepada THT untuk tampil lebih cemerlang berdepan Liaoning Hockey Club. Gambar kecil: Mohd Harfizi

NAIB juara Liga Hoki Malaysia (MHL) 2024, Terengganu Hockey Team (THT) tekad meneruskan momentum positif liga apabila berdepan Liaoning Hockey Club dalam aksi suku akhir Piala TNB di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil.

Malah, pengendali THT, Mohd Harfizi Baharom berkata, pemain-pemain kelab berpangkalan di Terengganu itu bermotivasi untuk perlawanan ulangan menentang kelab dari China tersebut.

Iklan
Iklan

"Untuk fasa kalah mati Piala TNB, kami tidak akan mengambil mudah cabaran lawan, sebaliknya akan mulakan dengan penambahbaikan dan semangat baharu.

"Segala analisa telah dilakukan untuk persediaan berdepan lawan. Insya-ALLAH, pemain-pemain sudah bersedia untuk berdepan cabaran Liaoning terutamanya aspek fizikal mereka," katanya.

Iklan

Mengenai persembahan keseluruhan THT kempen Liga MHL, Mohd Harfizi berkata:"Pemain-pemain THT bermain sangat baik sepanjang liga tempoh hari.

"Walaupun tanpa tonggak import serta kehilangan beberapa tonggak utama, pemain mengambil positif perkara tersebut, malah mereka sentiasa berusaha untuk menyaingi pasukan-pasukan hebat.

Iklan

"Alhamdulillah, pasukan THT juga tiada berdepan masalah kecederaan sepanjang saingan liga.”

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28