GRS-DAP bincang komitmen kerjasama dalam Kerajaan Perpaduan

Iklan
Hajiji (tengah) dan Anthony mengadakan perbincangan menyentuh pelbagai perkara termasuk komitmen kerjasama dalam Kerajaan Perpaduan. Turut serta dalam pertemuan itu, Foong Hin (kiri), Jeffrey Kitingan (dua dari kanan) dan Su Fui (kanan). - Foto Facebook Anthony Loke

KOTA KINABALU - Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Hajiji Noor dan Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke, mengadakan perbincangan menyentuh pelbagai perkara termasuk komitmen kerjasama dalam Kerajaan Perpaduan.

Pertemuan di sebuah hotel di Kuala Lumpur pada Isnin turut disertai Ahli Parlimen Kota Kinabalu yang juga Ahli Jawatankuasa DAP, Sabah, Chan Foong Hin.

Iklan

Jabatan Ketua Menteri Sabah dalam kenyataan memaklumkan turut menyertai Hajiji, yang juga Pengerusi Gabungan Rakyat Sabah (GRS), dalam pertemuan itu ialah Timbalan Ketua Menteri, Datuk Seri Dr Jeffrey Kitingan dan Ahli Parlimen Tawau, Lo Su Fui.

Semalam, Loke dan Chan turut menyertai rombongan Hajiji mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Putrajaya.

Iklan

GRS terdiri daripada parti Bersatu, Parti Bersatu Sabah (PBS), Parti Solidariti Tanah Airku (STAR), Parti Maju Sabah (SAPP) dan Pertubuhan Kebangsaan Sabah Bersatu (USNO). - Bernama

Iklan
Iklan