X

Kindly register in order to view this article
!

Econsave ringankan beban 50 keluarga kurang bernasib baik

Dari kiri; Devanathan dan Zamzuri semasa menyampaikan sumbangan Econsave Cash & Carry kepada seorang penduduk di Surau Taman Pertama, Pokok Sena pada Rabu lalu. - Foto ihsan Econsave Pokok Sena
A
A

SEBANYAK 50 keluarga yang kurang bernasib baik di daerah Pokok Sena mendapat perhatian Pasaraya Econsave Cawangan Pokok Sena apabila menerima sumbangan Econsave Cash & Carry di Surau Taman Pertama, Pokok Sena pada Rabu lalu.

Pengurus Besar Econsave Bahagian Utara, Zamzuri Mansor berkata, penerima sumbangan tersebut terdiri daripada 15 orang kurang upaya (OKU), 15 orang ibu tunggal dan 20 keluarga miskin sekitar Mukim Gajah Mati dekat sini.

"Bantun fasa kelapan ini melibatkan penduduk dari Kampung Keda, Kampung Padang Serai, Taman Pertama, Kampung Batu 14, Kampung Bukit Lala dan Kampung Pecah Gadong.

"Setiap keluarga menerima sumbangan barangan keperluan harian dengan jumlah keseluruhan sebanyak RM1,000," katanya kepada Sinar Harian.

Hadir sama, Penghulu Mukim Gajah Mati, Pokok Sena, Shamsul Hasni Abd Jalil dan Pengurus Econsave Cawangan Pokok Sena, B Devanathan.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!