X

Kindly register in order to view this article
!

Noor Hisham, KKM terima Anugerah BrandLaureate 2020

Dr Noor Hisham (tengah) menerima The BrandLaureate Awards - The World's First e-Branding Awards 2020 daripada Altoff (kanan) pada Majlis Penyampaian Anugerah BrandLaureate di Kementerian Kesihatan Malaysia semalam. Turut kelihatan, Dr K K Johan. - Foto Bernama
A
A

PUTRAJAYA - [DIKEMASKINI] Kepimpinan cemerlang Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah bersama petugas barisan hadapan menangani penularan pandemik koronavirus (Covid-19) di Malaysia mendapat pengiktirafan dunia apabila beliau dinobatkan Anugerah BrandLaureate - Kecemerlangan Jenama Kepimpinan 2020.

Selain Dr Noor Hisham, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) juga mendapat pengiktirafan Anugerah BrandLaureate - Sijil Pengiktirafan dan Penghargaan sebagai Penyampai Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan Cemerlang.

Dalam majlis di KKM di sini, Dr Noor Hisham menerima kedua-dua anugerah tersebut yang disampaikan oleh Presiden Yayasan Jenama Dunia, Dr KK Johan dan Pengerusinya, Tan Sri Rainer Althoff.

Sebelum menerima anugerah tersebut, Dr Noor Hisham dalam ucapannya berkata, kedua-dua anugerah tersebut mencerminkan dedikasi, komitmen, pengorbanan dan ketahanan setiap individu di KKM serta pelbagai agensi untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat dan negara.

“Kami di sini bukan untuk populariti tetapi yang lebih penting adalah menyelamatkan negara dalam krisis,” katanya dalam ucapan terima kasih bagi pihak petugas barisan hadapan atas pengiktirafan itu.

Sementara itu, Althoff berkata, Malaysia berjaya meratakan lengkungan graf pandemik Covid-19 dan ini semua disebabkan usaha gigih pasukan KKM di bawah kepimpinan Dr Noor Hisham.

“Anda dan pasukan anda berhasil. Anda menemukan resipi kejayaan dalam meratakan lengkungan serta menunjukkan amalan terbaik dalam komunikasi,” katanya. - Bernama


Artikel ini ialah ©️ 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!