X

Kindly register in order to view this article
!

Oxwhite terima pelaburan RM5.8 juta

CK Chang
A
A

PLATFORM e-dagang Oxwhite memecah rekod ekuiti pendanaan awam Malaysia apabila berjaya meraih pelaburan sebanyak AS$ 1.1 juta (RM5.8 juta) daripada 485 pelabur pada Disember tahun lalu.

Pengasasnya, CK Chang berkata, pelaburan diperoleh hasil strategi perniagaan yang tepat dan pengurusan kewangan berhemah.

“Di peringkat global, dianggarkan sekitar 30 peratus perniagaan baharu gagal pada dua tahun pertama dan 50 peratus pada lima tahun pertama.

“Dari tahun ini hingga 2023, ia merupakan tahun penting buat jenama ini untuk fokus dalam memenangi ruang gaya hidup premium dalam talian,” katanya dalam satu kenyataan baru-baru ini.

Dalam pada itu, Chang berkata, Oxwhite merancang mengembangkan perniagaan, meningkatkan usaha pemasaran dan menambah tenaga kerja, sekali gus memenuhi matlamat untuk mencapai pertumbuhan dua digit pada akhir tahun ini.

“Kami turut menyasarkan untuk menambah pangkalan pelanggan dan mencapai sekurang-kurangnya pertumbuhan 200 peratus pada akhir tahun ini.

“Malah, kami juga akan melancarkan 50 produk merangkumi penjagaan rumah, penjagaan diri dan pakaian sukan,” katanya.

Oxwhite merupakan platform e-dagang gaya hidup yang menawarkan produk premium pada harga berpatutan.

Platform berkenaan memulakan operasinya pada 2018 dengan menjual kemeja putih.

Setakat ini, Oxwhite yang mempunyai 80,000 pengguna itu telah menjual lebih 400,000 item sejak 2018.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!