X

Kindly register in order to view this article
!

Covid-19: Kaunter JPJ Terengganu ditutup mulai esok

Zulkarnain Gambar kanan: Notis penutupan JPJ yang tular di laman sosial sejak semalam.
A
A

KUALA TERENGGANU - Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Terengganu dan JPJ Cawangan akan menutup sepenuhnya semua perkhidmatan kaunter mulai esok.

Pengarahnya, Zulkarnain Mat Yasin berkata, keputusan itu dibuat oleh Kementerian Pengangkutan susulan kepada perkembangan semasa koronavirus (Covid-19).

"Jadi bermula esok sehingga 31 Mac ini, tiga perkhidmatan kaunter kami akan ditutup sepenuhnya untuk semua urusniaga dan perkhidmatan iaitu dua di JPJ Cawangan (Besut di Kota Putra dan Kemaman di Mak Chili) serta satu di Ibu Pejabat JPJ negeri (di Jalan Kemajuan, Bukit Kecil) di sini.

"Kami mengambil inisiatif membuat hebahan pemberitahuan di laman sosial Facebook JPJ Terengganu sejak semalam lagi sejurus arahan dikeluarkan pihak kementerian," katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Katanya, sepanjang tempoh berkenaan, semua urusan berkaitan JPJ seperti memperbaharui cukai jalan kenderaan boleh dibuat secara dalam talian melalui portal mySIKAP AWAM JPJ dan perkhidmatan MYEG

Ruang menunggu orang ramai di Unit Khidmat Pelanggan di Ibu Pejabat JPJ negeri. -GAMBAR HIASAN
Ruang menunggu orang ramai di Unit Khidmat Pelanggan di Ibu Pejabat JPJ negeri. -GAMBAR HIASAN


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!