X

Kindly register in order to view this article
!

Mengaku silap, isteri Tauke Jambu mohon maaf

A
A

SETELAH lebih seminggu rumah tangga pelawak Tauke Jambu menjadi perhatian umum akibat kontroversi melanda, akhirnya isteri pelawak tersebut, Nadia Affendi tampil membuat permohonan maaf.

Nadia menerusi status yang dimuat naik di InstaStory miliknya semalam mengakui apa yang berlaku sebelum ini adalah berpunca daripada dirinya yang terlalu mengikut perasaan marah sehingga mengeluarkan beberapa kenyataan yang tidak sepatutnya.

“Di sini saya ingin memohon maaf kepada @taukejambu. Ya betul saya yang salah dalam semua hal. Dia tak salah dan apa yang dikatakan itu semua betul.

“Kenyataan saya yang silap sebelum ini gara-gara terlalu ikutkan hati baran semua,” tulis Nadia.

Dalam pada itu, Nadia turut memohon agar netizen berhenti mengecam suaminya itu dan mengakui kesilapan yang dilakukan.

“Kamu semua berhenti kecam dia OK. Dia tak salah. Sekali lagi saya mohon maaf,” katanya yang turut tag status tersebut kepada Tauke.

Tauke dan isteri. Foto: Instagram Tauke Jambu
Tauke dan isteri. Foto: Instagram Tauke Jambu

Terdahulu sebelum itu Nadia telah mengeluarkan kenyataan tentang status rumah tangga yang dikatakan sedang bermasalah kerana kehadiran orang ketiga dan kemudian mendedahkan dirinya telah diceraikan pelawak tersebut menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp.

Bagaimanapun Tauke selepas itu menafikan perkara tersebut dan mengatakan kenyataan itu dikeluarkan dalam emosi isterinya yang kurang stabil.

Pasangan ini telah mendirikan rumah tangga pada 9 Disember 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Zamatul Khayla Aydina, 3 bulan.