X

Kindly register in order to view this article
!

Celcom tawar pulangan tunai melalui e-dompet

Idham Nawawi
A
A

CELCOM Axiata Berhad (Celcom) memperkenalkan tawaran inovatif yang membolehkan pengguna pascabayar dan prabayar menikmati pulangan tunai serta penjimatan, sejajar dengan pengumuman terkini Pakej Rangsangan Ekonomi disasarkan untuk menangani kesan ke atas ekonomi akibat wabak Covid-19 di Malaysia.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Idham Nawawi berkata, bermula 28 Februari 2020 sehingga 30 Jun 2020, pelanggan prabayar Celcom Xpax akan menikmati pulangan tunai sebanyak 10 peratus apabila mereka membeli tambah nilai Celcom Xpax dan tambah nilai internet RM10 dan ke atas melalui aplikasi Celcom Life.

Menurutnya, pelan pascabayar Celcom Mega yang baru dilancarkan juga membolehkan pengguna menukar data tidak digunakan pada penghujung kitaran bil kepada pulangan tunai melalui e-dompet Boost dengan kadar 10GB bersamaan pulangan tunai RM5.

“Pulangan tunai Celcom ini membolehkan pengguna menggunakan wang digital untuk membeli keperluan harian mereka di kesemua kedai digital atau rangkaian runcit yang menawarkan pembayaran melalui e-dompet Boost.

“Pengguna boleh membeli barangan runcit, membayar bil dalam talian, makanan, minyak dan banyak lagi melalui pulangan tunai Celcom ini,” katanya dalam satu kenyataan.

Idham berkata, tawaran berkenaan secara tidak langsung menjadikan Celcom sebagai syarikat telekomunikasi pertama di Malaysia yang menawarkan pulangan tunai kepada pengguna.

Katanya, ia sebagai usaha untuk membantu pengguna mengurangkan kos sara hidup melalui penggunaan wang digital untuk membeli barangan harian menggunakan e-dompet.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!