X

Kindly register in order to view this article
!

Tengku Hassanal titah solat hajat, doa permudahkan Agong

Paparan Instagram Tengku Hassanal.
A
A

KUANTAN - Pemangku Raja Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah menitahkan umat Islam mengadakan doa selamat dan solat hajat susulan perkembangan politik semasa negara.

Ia bagi mendoakan kesejahteraan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah agar diberi kebijaksanaan dalam membuat keputusan terbaik demi agama, bangsa dan tanah air tercinta.

"Mudah-mudahan Kebawah Duli Tuanku sentiasa berada di bawah perlindungan dan pemeliharaan ALLAH SWT dengan rahmat dan kasih sayangNYA. Ameen Ya Robbal ‘Aalamin," titahnya di Instagram peribadinya.

Bertepatan dengan tibanya bulan Rejab, Tengku Hassanal menyatakan bulan yang disabdakan oleh Nabi SAW, 'adalah bulan ALLAH SWT' bulan yang di dalamnya penuh dengan rahmat, kasih sayang dan keampunan.

"Lebih istimewanya lagi pada malam Jumaat ini, penghulu bagi segala hari. Hari yang harap dimakbulkan oleh ALLAH SWT dari doa sekalian hamba-hambaNYA," titah baginda.

Tengku Hassanal memuat naik posting tersebut bersama foto ayahandanya dan mengharapkan semuanya berjalan dengan lancar.

Sementara itu, rakyat mendoakan semoga ALLAH memberikan kemudahan kepada Seri Paduka dalam membuat keputusan demi agama dan negara.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus