X

Kindly register in order to view this article
!

Boeing 737 MAX 10 diperkenalkan

Pesawat 737 MAX 10 boleh menampung sehingga 230 penumpang.
A
A

BOEING memperkenalkan pesawat 737 MAX 10 pertamanya, varian terbesar kumpulan MAX di kilang syarikat itu di Renton, Washington.

Pesawat 737 MAX 10 boleh menampung sehingga 230 penumpang dan menawarkan kos perbatuan tempat duduk terendah dalam mana-mana pesawat satu lorong yang pernah dihasilkan, dan pesawat itu akan menjalani pemeriksaan sistem dan pengendalian enjin sebelum penerbangan pertamanya pada tahun depan, menurut Boeing dalam kenyataan hari ini.

“Pesawat 737 MAX 10 pada masa ini mempunyai lebih 550 tempahan dan komitmen daripada lebih 20 pelanggan di seluruh dunia,” katanya.

Naib Presiden dan Pengurus Besar program 737, Mark Jenks berkata, tumpuan berterusan pasukan itu terhadap keselamatan dan kualiti menunjukkan komitmen Boeing kepada pelanggan dan penumpangnya.

“Hari ini bukan hanya mengenai pesawat baharu. Ia mengenai mereka yang menghasilkan, membina dan menyokongnya," katanya. - Bernama


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus