X

Kindly register in order to view this article
!

Seiko 5 buat comeback!

KETUA Jabatan Pusat Rekaan Seiko Watch Corporation, Junpei Matsue (kiri) bergambar bersama salah satu utas jam tangan Seiko 5 Sport.
A
A

JENAMA jam tangan terkemuka Jepun, Seiko membuat kemunculan semula dengan pelancaran 16 model baharu yang cukup sofistikated sempena Seiko 5 Sport Collection.

Pelancaran semula koleksi yang paling diiktiraf jenama itu berjaya menghidupkan kenangan warisan dan nostalgia masa lalu ketika Seiko 5 pertama kali diperkenalkan ke dunia pada tahun 1963.

Pengurus Besar Thong Sia Sdn Bhd, Michael Lim berkata, pihaknya memahami permintaan yang semakin meningkat dalam kalangan peminat menonton muda yang sentiasa mencari jam tangan yang lebih sporty.

“Pengguna muda mempunyai kehendak yang cukup tinggi terhadap jam yang paling sesuai dengan gaya mereka yang unik seperti yang ada pada koleksi Seiko 5 ini.

“Terima kasih kepada amanah dan perkongsian bermakna dengan Seiko Watch Corporation sejak bertahun-tahun, kami mempunyai keistimewaan untuk terus menjangkau peminat Seiko yang sentiasa berkembang di Malaysia,” katanya.

Beliau berkata demikian sempena Majlis Pelancaran Seiko 5 Sport Collection di KL Eco City Mall, Kuala Lumpur baru-baru ini.

KOLEKSI Seiko 5 mempunyai lima variasi tersendiri iaitu Sports, Suits, Specialist, Street dan Sense untuk memenuhi kehendak ramai individu.
KOLEKSI Seiko 5 mempunyai lima variasi tersendiri iaitu Sports, Suits, Specialist, Street dan Sense untuk memenuhi kehendak ramai individu.

Lebih menarik, sambutan kelahiran semula koleksi ikonik itu turut dimeriahkan dengan ‘orang kuat’ Seiko Watch Corporation, Junpei Matsue dan Atsushi Shinkai yang turut berkongsi inspirasi reka bentuk yang membuatkan koleksi unik itu terus diminati peminat seluruh dunia.

Kebangkitan koleksi Seiko 5 Sport itu terus malar segar sejajar dengan reka bentuk teras jenama dengan prinsip yang jelas iaitu pergerakan automatik, paparan hari, rintangan air, recessed crown dan tahan lasak.

Seiko 5 mempunyai lima variasi tersendiri iaitu Sports, Suits, Specialist, Street dan Sense untuk memenuhi kehendak ramai individu.

Bukan sahaja didatangkan dengan pelbagai pilihan warna, tekstur dan material yang digunakan cukup berkualiti untuk dipadankan dengan pakaian kasual harian, gaya hidup aktif atau untuk melengkapkan rupa profesional.

Selain Seiko 5 Sport, Thong Sia Sdn Bhd juga mengedarkan koleksi Seiko yang lain iaitu Grand Seiko, Prospex, Presage, Astron dan Lukia.

Jenama Seiko 5 kini boleh didapati di butik Seiko seluruh negara.

Senarai pengedar rasmi boleh didapati melalui www.thongsia.com.my, www.facebook.com/seikomalaysia atau www.instagram.com/seikomy.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!