Polis pantau video, gambar

Antara gambar yang didakwa merupakan gambar Syed Danial yang dimuat naik netizen didakwa diambil daripada kereta suspek.
A
A

SHAH ALAM - Polis masih memantau beberapa video termasuk gambar yang dimuat naik melalui media sosial berkaitan kes kematian Syed Muhammad Danial Syed Syakir, 29, yang terlibat kemalangan di Kilometer 293.5 Lebuhraya Utara-Selatan, Kajang berhampiran susur Bandar Baru Bangi, Sabtu lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat berkata, pihaknya memantau kesemua yang dimuat naik oleh netizen melalui laman sosial.

"Ia termasuk gambar yang didakwa merupakan gambar Syed Danial dan kita masih menyiasat tentang perkara tersebut.

"Termasuk juga dengan beberapa video yang dimuat naik, polis sentiasa memantau mengenai video-video tersebut," katanya.

Menurutnya, dalam soal ini, pihaknya meminta masyarakat supaya tidak membuat sebarang spekulasi.

"Saya minta orang ramai agar tidak membuat sebarang tuduhan dan spekulasi berhubung perkara ini kerana ia masih dalam siasatan," katanya.

Dalam kejadian pukul 1.40 petang itu, Syed Muhammad Danial maut setelah berlaku perselisihan faham dalam kemalangan kecil di Kilometer 293.5 Lebuhraya Utara-Selatan.

Berikutan itu sepasang suami isteri, masing-masing berumur dalam lingkungan awal 40-an dan lewat 30-an ditahan reman selama tujuh hari sehingga 17 Ogos depan bagi membantu siasatan.


Bermula dengan hanya RM5 anda telah menyokong Berita Fakta dan Komprehensif kami, sokong berita kami.
Terima Kasih Rakyat Malaysia