Sila log masuk terlebih dahulu.

Masters Malaysia: Tang Jie-Valeree cipta kejutan

Tang Jie-Valeree cipta kejutan di Masters Malaysia 2022.
Tang Jie-Valeree cipta kejutan di Masters Malaysia 2022.
A
A
A
BEREGU campuran negara, Chen Tang Jie-Valeree Siow melakar kejutan apabila menyingkirkan pilihan kelapan dari Jerman, Mark Lamsfuss-Isabel Lohau pada Masters Malaysia 2022 pada Rabu.

Pada aksi di Axiata Arena Bukit Jalil itu, pasangan muda negara itu tidak berdepan masalah untuk menang 21-17, 21-11 ke atas pasangan nombor 12 dunia itu.

“Saya harus berterima kasih kepada Valeree hari ini, kerana dia banyak bantu dalam perlawanan ini. Valeree selalu beri saya semangat sebab waktu set pertama saya banyak buat kesilapan. Saya rasa dia adalah MVP (Pemain Paling Bernilai) dalam perlawanan ini,” kata Tang Jie kepada pemberita selepas perlawanan.

Menanti Tang Jie-Valeree di pusingan kedua adalah gandingan dari Thailand Supak Jomkoh-Supissara Paewsampran yang menewaskan wakil Indonesia, Zachariah Sumanti-Hediana Julimarbela 21-18, 21-16.

Gandingan Chan Peng Soon-Cheah Yee See juga mara selepas menidakkan cabaran pasangan Brazil, Fabricio Farias-Jacqueline Lima 21-12, 21-15.
Artikel Berkaitan:


Turut juga mara beregu campuran profesional, Goh Soon Huat-Shevon Jemie Lai yang menewaskan pasangan negara, Choong Hon Jian-Peck Yen Wei 21-13, 22-20.