Sila log masuk terlebih dahulu.

Pemilihan PKR: Undi semula di 13 cabang Jumaat, Sabtu ini

Proses pengundian semula melibatkan 13 cabang di lima negeri akan dilaksanakan pada Jumaat dan Sabtu ini. - Foto Bernama
Proses pengundian semula melibatkan 13 cabang di lima negeri akan dilaksanakan pada Jumaat dan Sabtu ini. - Foto Bernama
A
A
A

KUALA LUMPUR - Parti Keadilan Rakyat (PKR) menetapkan proses pengundian semula melibatkan 13 cabang di lima negeri akan dilaksanakan pada Jumaat dan Sabtu ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Parti (JPP), Dr Zaliha Mustafa berkata, undian semula secara fizikal Jumaat ini melibatkan cabang Tumpat, Ketereh, Bachok, Pengkalan Chepa, Gua Musang dan Tanah Merah di Kelantan.

Beliau berkata, undian pada hari Sabtu ini pula membabitkan cabang Dungun, Kuala Terengganu, Marang dan Kemaman (Terengganu); Padang Serai (Kedah); Hulu Selangor (Selangor) dan Kota Kinabalu (Sabah).

"Cabang terlibat akan mengadakan pengundian semula selaras dengan Notis Penangguhan Pengundian terdahulu. Pusat-pusat pengundian akan dimaklumkan secepat mungkin,” katanya menerusi notis makluman yang dimuat naik di Facebook rasmi Pemilihan PKR 2022 pada Rabu.

Sebelum ini JPP memaklumkan undian semula terpaksa dilakukan di 13 cabang berkenaan disebabkan beberapa masalah termasuk isu teknikal yang berlaku ketika pengundian fizikal.

Susulan itu tarikh keputusan tidak rasmi pemilihan peringkat MPP dan Cabang turut dipinda dan tarikhnya akan dipaparkan di laman sesawang Pemilihan Keadilan 2022 Ahad ini.

Tarikh pencalonan bagi pemilihan 20 Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP), Majlis Pimpinan Angkatan Muda Keadilan (AMK) dan Majlis Pimpinan Wanita turut dipinda pada Ahad. - Foto Bernama

Artikel Berkaitan: