Sila log masuk terlebih dahulu.

Polis Kelantan tahan dua suspek, siasatan kes rompak pajak gadai

Muhammad Zaki
Muhammad Zaki
A
A
A

TUMPAT - Polis Kelantan menahan dua individu bagi membantu siasatan kes rompakan wang tunai bernilai RM1 juta serta barangan kemas di sebuah kedai pajak gadai di Pasir Mas, dekat sini, yang berlaku Khamis (5 Mei) lepas.

Pemangku Ketua Polis Kelantan Datuk Muhammad Zaki Harun berkata, lelaki dan wanita warga tempatan berusia 30-an itu ditahan sehari selepas kejadian (6 Mei) dan kini direman hingga 12 Mei ini.

Beliau berkata, pihaknya masih mencari bukti-bukti baharu bagi membantu siasatan selain turut memerlukan saksi lain tampil untuk memberi maklumat.

"Kita masih mencari bukti-bukti baharu dan dalam kes ini beberapa kenyataan yang telah dibuat oleh saksi sebelum ini kita perlu sahkan memandangkan pada peringkat awal terdapat pencanggahan maklumat.

"Setakat ini, kita sedang menunggu keputusan daripada bahagian forensik membabitkan bukti-bukti yang ada dan setakat ini ia masih dalam tindakan makmal, kita jangka kes ini dapat diselesaikan dalam masa terdekat,” katanya dalam sidang media di sini, pada Isnin.

Sebelum itu beliau menyaksikan majlis serah terima tugas Ketua Polis Daerah Tumpat antara Superintendan Tan Seng Lee yang memangku jawatan itu sebelum ini kepada pemangku Asisten Komisioner Amran Dolah.

Media sebelum ini melaporkan, polis memburu tiga lelaki disyaki terbabit rompakan wang tunai RM1 juta dan pelbagai barangan kemas di sebuah kedai pajak gadai. - Bernama

Artikel Berkaitan: