Sila log masuk terlebih dahulu.

City perlu menang semua baki perlawanan: Guardiola

De Bruyne meraikan jaringan pertama perlawanan ketika seri 2-2 di Stadium Etihad awal pagi Isnin.
De Bruyne meraikan jaringan pertama perlawanan ketika seri 2-2 di Stadium Etihad awal pagi Isnin.
A
A
A
PENGENDALI Manchester City, Pep Guardiola mengakui bahawa dia tidak pasti sama ada pasukannya boleh menjuarai Liga Perdana Inggeris musim ini selepas terikat 2-2 ketika menentang Liverpool di Stadium Etihad awal pagi Isnin.

Justeru, jurulatih kelahiran Sepanyol itu berpandangan tiada cara lain buat anak buahnya untuk memenangi saingan liga musim ini kecuali dengan memenangi kesemua baki tujuh perlawanan yang ada.

"Saya tidak tahu sama ada kami akan memenangi liga musim ini atau tidak selepas terlepas untuk mengutip tiga mata pada perlawanan ini.

"Memang benar, tujuh perlawanan itu bukan mudah. Tapi memang tidak ada cara lain untuk mereka memenangi liga kecuali dengan memenangi kesemua baki tujuh perlawanan tersebut," katanya.

Pada perlawanan tersebut, City berjaya mendahului permainan sebanyak dua kali menerusi gol Kevin De Bruyne dan Gabriel Jesus namun Liverpool bangkit menyamakan kedudukan menerusi Diogo Jota dan Sadio Mane.

Keputusan 2-2 itu menyaksikan The Citizens masih kekal berada di puncak liga dengan hanya dibezakan satu mata dengan Liverpool di tangga kedua.

Dalam pada itu, pemain tengah City, De Bruyne menggesa pasukannya untuk kekal fokus pada perlawanan akan datang.

Jelasnya, meskipun pasukannya mempunyai kelebihan satu mata, mereka masih belum boleh mengimpikan gelaran Liga Perdana Inggeris memandangkan apa-apa sahaja boleh berlaku selepas ini.

"Saya sedar ramai orang beranggapan siapa yang memenangi perlawanan ini akan jadi juara liga musim ini.
Artikel Berkaitan:


"Bagaimanapun, saya tidak rasa kedua-dua pasukan berfikir begitu kerana jadual selepas ini begitu sukar untuk masing-masing menang kesemua perlawanan.

"Hari ini kami bermain sangat baik, saya rasa kami mempunyai kelebihan. Inilah cara yang perlu kami tampilkan sehingga habis musim ini," katanya.