Sila log masuk terlebih dahulu.

Wujud 'Little Napolean' dalam kerajaan: Tajuddin

Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman
Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman
A
A
A

KUALA LUMPUR - [DIKEMAS KINI] Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman mendakwa wujud kumpulan 'Little Napolean' atau 'Napolean Kecil' dalam pentadbiran kerajaan.

Tajuddin berkata, kumpulan itu digambarkan seolah-olah lebih berkuasa berbanding kabinet dan Perdana Menteri kerana sikap mereka yang tidak bersetuju dengan arahan dan enggan melaksanakan tugas yang diamanahkan.

“Ada ‘Little Nepoleon’ dalam kerajaan iaitu orang-orang yang menganggap mereka lebih berkuasa daripada menteri dan kabinet. Perdana Menteri berikan arahan untuk membantu rakyat, tetapi golongan ini tidak laksanakan.

“Ini bukan tuduhan tidak berasas, saya ada bukti, bila tiba masanya saya akan keluarkan di mana ada antara mereka adalah menteri," katanya ketika perbahasan Usul Menjunjung Kasih Titah Diraja di Dewan Rakyat pada Rabu.

Mengulas lanjut Tajuddin berkata, Perdana Menteri merupakan seorang pemimpin yang baik dan tidak akan 'membuang' mereka yang menentang atau tidak menyokongnya.

“Kalau dibuang nanti, ada yang merajuk. Ada yang mengugut Perdana Menteri untuk tarik sokongan jika tidak mengikut mereka.

"Siapa makan cili dia terasa pedas dan saya seru jangan beri tekanan kepada Perdana Menteri dalam suasana kedudukan negara yang semakin stabil ketika ini," katanya.

Artikel Berkaitan: