X

Kindly register in order to view this article
!

Khamis | 27 Januari 2022

MTC terima Anugerah Sokongan Komuniti Cemerlang pada CSR Malaysia 2021

Norrida
A
A

MAJLIS Kayu Kayan Malaysia (MTC) diiktiraf sebagai penerima Anugerah Tahunan Majlis Kerajaan Tahunan untuk Sokongan Komuniti Cemerlang pada Majlis Anugerah Kelestarian dan CSR Malaysia 2021.

Pengiktirafan itu diberikan kepada MTC atas pelaksanaan inisiatif CSR yang cemerlang yang dijalankan terhadap pihak berkepentingan dan komuniti di kawasan syarikat tersebut beroperasi serta komitmennya ke arah pembangunan alam sekitar yang mampan.

Pengerusi MTC, Norrida Yusoff yang mewakili agensi tersebut ketika menerima anugerah berkenaan pada Isnin berkata, pengiktirafan tersebut merupakan sesuatu yang mengejutkan.

“Ramai pihak agak tidak sedar mengenai apa yang telah dilakukan oleh MTC selama ini.

“Sebagai cabang pembangunan dan promosi industri perkayuan, perniagaan MTC pendekatan sentiasa menjadi satu yang holistik ke arah CSR dan mampan pembangunan,” katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.

Pada masa sama, beliau berkata, dengan kesan buruk yang terjadi ekoran daripada penularan Covid-19, ia membuatkan CSR menjadi lebih penting dalam membantu kumpulan masyarakat yang terjejas teruk semasa tempoh pandemik.

Norrida turut memaklumkan bahawa MTC telah memperhalusi program serta aktiviti boleh dijalankan bagi membantu mereka yang memerlukan.

Anugerah Kelestarian dan CSR Malaysia diwujudkan oleh CSR Malaysia mengiktiraf komitmen tidak berbelah bahagi syarikat di Malaysia yang cemerlang dalam melaksanakan transformasi sosioekonomi.

MTC dan industri perkayuan pada tahun lepas menyumbang sebanyak RM1,158,950 di bawah program ‘Pemberian Kembali ke Komuniti, ‘Memberi Kembali kepada Alam Semula Jadi’ dan ‘Memberi Kembali kepada Pihak Berkepentingan’.

Dalam pada itu, MTC memaklumkan bahawa Norrida dan Ketua Pegawai Eksekutif MTC, Muhtar Suhaili telah menyerahkan bantuan sebanyak RM50,000 pada Isnin kepada mangsa terjejas dalam kejadian banjir kilat di Ampang pada 22 November lalu.


Dapatkan laporan yang lebih eksklusif dan kritis, sila layari Sinar Premium
Artikel ini ialah ©️ 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!