X

Kindly register in order to view this article
!

Penjelasan mengenai poster kenyataan SPRM menyentuh tentang SPA

A
A

SHAH ALAM - Merujuk kepada poster yang disiarkan dalam Sinar Harian Online mengenai kenyataan Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pencegahan) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Shamshun Baharin Mohd Jamil yang disiarkan pada Rabu.

Pihak kami ingin menjelaskan bahawa terdapat kekhilafan berhubung perkara tersebut dan ia sudah dikeluarkan daripada semua platform Sinar Harian Online.

Pembetulan semula juga telah dibuat terhadap artikel bertajuk 'Peristiwa hitam' yang melanda Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada tahun 2016 perlu dijadikan iktibar kepada semua pihak.

Berikut adalah kenyataan sebenar yang disebut oleh Shamshun dalam Majlis Pelancaran #RasuahBusters bersama Allianz Malaysia dan berbuka puasa pada Isnin:

“Ini untuk bagi mengelak berlakunya tragedi seperti pada tahun 2016, apabila bekas Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Abu Kassim Mohamed dan Datuk Seri Shukri Abdull yang dipendekkan tempoh perkhidmatan mereka.

“Untuk memiliki suruhanjaya perkhidmatan kita sendiri memang memerlukan pindaan perlembagaan, kalau tidak, pengambilan dan pemecatan pegawai serta anggota kita masih bergantung kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) sama seperti jabatan kerajaan yang lain,” katanya.

Poster yang telah dikemas kini.
Poster yang telah dikemas kini.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!