X

Kindly register in order to view this article
!

'Tak rasa sakit, jadi tak perlu risau'

Annuar menerima suntikan vaksin Pfizer BioNTech di Klinik Kesihatan Kuala Lumpur pada Selasa.
A
A

KUALA LUMPUR - Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa menerima suntikan vaksin Covid-19 di Klinik Kesihatan Kuala Lumpur pada Selasa.

Beliau meluahkan kesyukuran kerana diberikan peluang merasai pengalaman menerima suntikan vaksin Pfizer BioNTech sekitar jam 10 pagi.

"Sebelum ini saya tertanya-tanya mengenainya namun segalanya berjalan dengan baik. Protokol kemas bermula dengan pendaftaran di MySejahtera dan diberikan borang persetujuan menerima suntikan secara sukarela serta beberapa persoalan berhubung tahap kesihatan diri.

"Proses suntikan berjalan dengan baik dan suntikan tak ada rasa apa-apa, tak rasa sakit jadi tak perlu risau," katanya pada siaran langsung di Facebook beliau pada Selasa.

Annuar memegang plakad 'Saya telah divaksin' selepas menerima suntikan di Klinik Kesihatan Kuala Lumpur pada Selasa.
Annuar memegang plakad 'Saya telah divaksin' selepas menerima suntikan di Klinik Kesihatan Kuala Lumpur pada Selasa.

Kongsinya lagi, beliau diberikan rehat selama 30 minit untuk pemantauan sekiranya terdapat kesan selepas menerima suntikan tersebut.

"Ternyata tiada apa-apa kesan, rasa biasa sahaja. Pada 23 Mac ini saya akan ambil suntikan kali kedua. Jadi rakyat atau masyarakat tidak perlu menaruh kebimbangan kerana kita dah jadi testimoni.

"Tahniah kepada Kementerian Kesihatan Malaysia yang telah menyusun satu protokal suntikan yang teratur dan kemas, sementara petugas pula menjalankan tugas dengan baik," katanya.

Beliau memaklumkan lebih 40,000 petugas barisan hadapan akan menerima suntikan vaksin pada fasa pertama di Wilayah Persekutuan.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!