X

Kindly register in order to view this article
!

Kekalkan tradisi kunjung-mengunjung: Waytha Moorthy

P Waytha Moorthy
A
A

KUALA LUMPUR - Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator P Waytha Moorthy berharap Tahun Baru Cina yang akan disambut Selasa ini dapat memperkukuhkan perpaduan serta interaksi sesama kaum.

Tradisi kunjung-mengunjung jiran tetangga, katanya perlu diteruskan kerana amalan itu dapat merapatkan hubungan persahabatan selain memeriahkan sambutan perayaan itu.

“Saya berharap sambutan tahun ini meriah dengan tradisi kunjung-mengunjung jiran tetangga dan merapatkan perhubungan dan persahabatan sesama kita.

“Tradisi ini merupakan ‘bridge-builder’ (penghubung) kepada usaha memperkukuhkan perpaduan yang wujud dalam kalangan masyarakat pelbagai kaum,” katanya dalam perutusan Tahun Baru Cina hari ini.

Beliau juga mengingatkan masyarakat supaya sentiasa mengutamakan aspek keselamatan dengan mengadakan rondaan di kawasan perumahan secara sukarela bagi mencegah sebarang kegiatan jenayah ketika musim perayaan.

“Saya menyeru agar aktiviti rondaan di kawasan perumahan dilaksanakan secara sukarela tidak kira Skim Rondaan Sukarela (SRS) atau orang awam bagi mencegah dan menjaga keselamatan kejiranan,” katanya. - Bernama


Artikel ini ialah ©️ 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!