X

Kindly register in order to view this article
!

Transaksi myTNB catat peningkatan mendadak

Antara kelebihan yang ditawarkan oleh myTNB ialah keupayaannya untuk membantu pengguna Meter Pintar memantau penggunaan tenaga harian secara dalam talian sekali gus mengawal bil elektrik. Antara kelebihan yang ditawarkan oleh myTNB ialah keupayaannya untuk membantu pengguna Meter Pintar memantau penggunaan tenaga harian secara dalam talian sekali gus mengawal bil elektrik.
A
A

TENAGA Nasional Berhad (TNB) mencatatkan peningkatan besar jumlah transaksi secara dalam talian untuk pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan melalui dua platform digitalnya iaitu aplikasi dan portal myTNB pada tahun ini.

Antara perkhidmatan yang menunjukkan peningkatan mendadak pada kedua-dua platform tersebut pada tahun ini berbanding tahun 2019 ialah perkhidmatan perubahan tarif yang meningkat daripada 858 transaksi kepada 17,260 dan pertukaran nama penyewa daripada 8,219 kepada 22,262.

Turut didapati meningkat dalam rekod yang diambil sehingga 15 November 2020 ialah perkhidmatan Skim Tenaga Boleh Diperbaharui yang bertambah daripada 23 kepada 342 transaksi dan myGreen+ daripada 304 kepada 552 transaksi.

Ketua Pegawai Retail TNB, Datuk Ir Megat Jalaluddin Megat Hassan berkata, syarikatnya percaya terhadap usaha bagi memberikan nilai yang tinggi untuk para pelanggan termasuk memberi kemudahan untuk mereka berinteraksi dengan syarikat penyedia perkhidmatan elektrik tersebut.

Ketua Pegawai Retail TNB, Datuk Ir Megat Jalaluddin Megat Hassan
Ketua Pegawai Retail TNB, Datuk Ir Megat Jalaluddin Megat Hassan

“Oleh sebab itu, kami telah menaik taraf ciri-ciri yang terdapat pada myTNB sejajar dengan perkhidmatan yang boleh diberikan secara bersemuka dan sambutannya setakat ini amat menggalakkan,” katanya dalam kenyataan semalam.

Menurutnya, inisiatif TNB dalam memastikan penyediaan perkhidmatan yang terbaik itu turut mengambil kira keselesaan dan keselamatan pelanggan mereka.

“Setiap orang kini lebih berhati-hati terhadap kesihatan dan keselamatan mereka dan mereka juga mencari peluang untuk mengurangkan perjumpaan secara bersemuka.

“Ini memberi dorongan buat kami untuk menjadikan urusan lebih mudah dan selamat buat pelanggan menerusi kemudahan yang ada pada platform myTNB,” jelasnya.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!