X

Kindly register in order to view this article
!

Enam kawasan di Klang, Shah Alam alami gangguan air malam ini

Enam kawasan di wilayah Klang/Shah Alam mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual malam ini akibat kejadian paip pecah.
A
A

SHAH ALAM - Enam kawasan di wilayah Klang/Shah Alam akan mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual melibatkan pengguna di Seksyen 18, 19, 20, 23, 24 dan 25, Shah Alam malam ini.

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) menerusi kenyataan memaklumkan gangguan bekalan air itu akibat kejadian paip pecah yang berlaku di Jalan Persiaran Jubli Perak, Seksyen 24, Shah Alam disebabkan oleh pihak ketiga.

"Bekalan air ditutup pada jam 9 malam ini bagi melaksanakan kerja-kerja pembaikan paip pecah tersebut dan ia dijangka siap pada jam 9 pagi esok.

"Bekalan air di kawasan yang terjejas dijangka pulih sepenuhnya pada jam 3 petang esok," katanya.

Katanya, pengguna akan menerima bekalan air secara berperingkat berdasarkan jarak premis dan tekanan air apabila bekalan air disalurkan semula setelah kerja-kerja pembaikan siap dilaksanakan.

"Air Selangor akan memaklumkan perkembangan kerja-kerja pembaikan paip pecah tersebut dari masa ke masa melalui semua saluran komunikasi rasmi Air Selangor di Facebook, Twitter dan Instagram, serta aplikasi telefon pintar Air Selangor dan laman sesawang kami di www.airselangor.com," katanya.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!