X

Kindly register in order to view this article
!

LG PuriCare™ 4-WARD Tankless Water Purifier berkonsep 'tanpa tangki' yang unik di Malaysia

A
A

RAMAI kini semakin sedar tentang kepentingan terhadap kualiti air yang diminum setiap hari.

Justeru itu, mencari sumber air yang bersih, berkualiti dan tidak tercemar adalah langkah-langkah yang perlu dititikberatkan agar kesihatan diri serta keluarga terjamin.

Jadi, sudahkah anda memasang satu sistem penapis air di rumah?

Apa yang perlu anda tahu, kini LG Electronics telah mengeluarkan satu produk penulen air iaitu LG PuriCare 4-WARD Tankless Water Purifier (Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare 4-WARD) yang memperkenalkan konsep 'tanpa tangki' di Malaysia.

Ia sebagai salah satu jenama perkakas rumah terkemuka yang bertujuan untuk membolehkan rakyat Malaysia menjalani kehidupan yang lebih baik dan canggih.

LG Electronics membawa konsep baharu untuk penulen air ke pasaran tempatan untuk membantu memacu lebih jauh dan meningkatkan kesedaran tentang pentingnya penggunaan air bersih bukan sahaja menjaga kesihatan tetapi juga menjaga kulit kita..

Berasal dari trend teknologi terkini di Korea Selatan, penambahan terbaharu untuk keluarga LG PuriCare ditetapkan bagi memperkukuh kedudukan LG Electronics sebagai pengeluar perkakas rumah premium terkemuka di pasaran.

Keistimewaan Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare 4-WARD

Ditapis secara langsung dari paip

Tidak ada lagi air yang bertakung. Produk ini menapis air secara langsung terus dari paip ke dalam cawan anda dan memberikan anda air yang terasa segar setiap masa.

Tiada lagi isu pencemaran tangki air bersih untuk anda bila-bila masa.

Teknologi tanpa tangki yang diaplikasikan pada Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare 4-WARD menghilangkan segala kebimbangan mengenai pembentukan mikro organisma.

Bekalan Air Tanpa Had

Nikmati bekalan air minuman berterusan walaupun pada masa permintaan tinggi tanpa had tangki air.

Kualiti air dijamin kebersihan dan ketulenan

Pemanasan & Penyejukan Segera Pembersih air tanpa tangki menghilangkan keperluan untuk sentiasa membuang air, sehingga menjimatkan tenaga.

Sistem Penapisan 3 Peringkat Penapisan 3 peringkat yang inovatif dengan berkesan membuang zarah dan bakteria berbahaya.

Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare 4-WARD terdiri daripada penapisan 3 peringkat yang mampu menghilangkan mikro organisma dan 7 jenis logam berat * yang terdapat di dalam air. Ia adalah juga disahkan Halal oleh JAKIM.

* 7 jenis logam berat: Merkuri, plumbum, arsenik, kadmium, besi, tembaga, aluminium. * Ini berdasarkan hasil yang diuji oleh institusi ujian Korea.

Tahap 1 - Penapis Pra Karbon Blok Plus

  • Menyingkirkan logam berat dan bahan kimia organik seperti klorin dan kloroform.

Tahap 2 - Penapis Membran UF

  • Membuang kuman dan zarah halus.

Tahap 3 - Penapis Karbon Pos

  • Menanggalkan bau bahan dan meningkatkan rasa air.

Penjagaan Sterilisasi UV 2 Lapisan

Pensterilan UV secara automatik diaktifkan setiap jam atau pengguna boleh memilih untuk pensterilan manual selama 5 minit pada bila-bila masa.

Tanpa tangki (AIR PANAS & SEJUK)

Cukup sekali sentuh untuk menikmati air bersih dan segar. Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare 4-WARD menyediakan air minuman bersih dengan menggunakan penapisan air langsung tanpa tangki air.

Ia ibarat dengan hanya satu sentuhan untuk segera mendapatkan air panas, sejuk dan biasa.Tankless (tanpa tangki) juga merupakan trend teknologi terkini yang menghilangkan keprihatinan pembentukan mikro organisma.

Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare 4-WARD dijamin penjimatan tenaga yang cekap sesuai dengan kemajuan teknologi Pemampat Inverter dan Pemanasan Induksi (IH) Sistem untuk pengguna menikmati air panas dan sejuk.

LG PuriCare adalah jenama pertama dalam industri seumapanya untuk memberikan jaminan pemampat selama 10 tahun untuk pembersih air.

Tap Bergerak secara Empat Arah – Atas, Bawah, Kiri and Kanan

Sangat mudah untuk mengakses air minum dengan tap bergerak atas dan bawah secara automatik. Ia akan mengesan cawan dan menyesuaikan ketinggian secara automatik. Jadi anda tidak mesti menyentuhnya! Ini kerana ia diselaraskan secara automatik mengikut ketinggian cawan. Air juga tidak memercik ke mana-mana. Terutama dengan panas air, anda boleh mengurangkan kemungkinan kecederaan. Tap bergerak kiri dan kanan membolehkan penulen air dipasang secara menegak atau mendatar dan pengguna dapat mengakses penulen air dari arah 180 darjah.

Ringkas dan Bergaya

Dengan reka bentuk ramping berukuran 17cm membolehkan Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare 4-WARD dipasang di mana-mana bahagian anda dapur tanpa kerumitan. Reka bentuk tipis yang inovatif dan 4 arah bergerak membolehkan pemasangan fleksibel di setiap sudut.

Kawalan Kelantangan

Pengguna boleh mendapatkan jumlah pilihan air dengan fungsi pratetap 120ml, 500ml dan 1000ml.

Kawalan Air Panas

Air panas dibekalkan pada 3 suhu yang berbeza iaitu 40°, 75° dan 85° untuk kegunaan isi rumah setiap hari dari pemanasan susu (40°), untuk secawan teh (75°) hingga kopi panas (85°), LG PuriCare Penulen Air Tanpa Tangki 4-WARD menyelamatkan anda daripada kerumitan dalam satu sentuhan!

Penjagaan Perkhidmatan Total

Yakinlah bahawa pembersih air anda sentiasa berada di tangan yang baik.

1. Penjagaan Penggantian 1 Tahun

Paip dalaman akan diganti sekali setahun untuk menjaga kebersihan produk.

2. Rawatan Pensterilan 2 Tahap

Pensterilan UV diaktifkan secara automatik setiap jam ataupun boleh dilakukan secara manual selama 5 minit pada bila-bila masa.

3. Lawatan penyelenggaran setiap 3 bulan

Perkhidmatan penyelenggaraan percuma 3 bulan sekali di depan pintu anda untuk pembersihan produk atau penukaran penapis.

Makluman Perubahan Penapis

Pengguna dapat memantau dengan mudah penapis melalui petunjuk lampu untuk memastikan prestasi pembekalan air selalu dalam keadaan tip-top.

LG ThinQ Sambungkan LG PuriCare

Penulen air tanpa tangki boleh diselaraskan kepada mod Diagnosis Pintar untuk memantau penapis air anda.

Lanjut boleh layari: lg.com/my | fb.com/LGEMalaysia | Toll Free No. 1800-18-7874

Anda tontoni bagaimana kecanggihan teknologi penstriman langsung LG PuriCare 4-WARD Tankless Water Purifier melalui video di bawah.


Maklumat lanjut berkenaan produk ini boleh klik di sini


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!