Now Playing Victoria Bridge permata khazanah Perak

Siap pada 1900, Victoria Bridge berperanan penting dalam sejarah Perak terutamanya bagi daerah Kuala Kangsar dan ia dibina oleh Inggeris bermula pada 1897 di mana besi jambatan ini diimport dari England malah selepas 117 tahun, jambatan ini masih utuh, lapor Skuad Kuala Kangsar, Ridauddin Daud.

VIDEO ANDA MUNGKIN SUKA
VIDEO DARI SEMASA
VIDEO DARI DISKUSI
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • Bagi memberikan keceriaan kepada golongan yang kurang berkemampuan dalam menyambut Deepavali, Pertubuhan Jaringan Cemerlang Masyarakat Bersatu Bentong (JCMB) bertindak proaktif menghulurkan sumbangan kelengkapan pakaian baharu, lapor Skuad Bentong, Aiman Sadiq Abdullah.
  • Seorang penjual lemang bersama dua rakannya yang sedang memotong pokok leban di pinggir sebuah kebun di Kampung Sungai 2, Gemenceh tengah hari, semalam terkejut dengan kemunculan dua ekor harimau menyebabkan mereka lari lintang pukang, lapor Skuad Rembau Nor Ainna Hamzah.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.
© 2017 All Rights Reserved •Karangkraf Group Media • © 2017 Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Media Karangkraf