SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
Hasnul: Saya Sedia Tanding Atas Tiket DAP
Adun Morib, Hasnul Baharuddin menyatakan kesediaannya untuk bertanding pada PRU akan datang atas tiket DAP.
yunus hairi
Pandangan exco-exco Negeri Selangor yang baru dilantik ketika ditemui selepas selesai Istiadat Angkat Sumpah Jawatan di Istana Alam Shah, Klang, hari ini.
Komposisi Exco Berubah, PKR Ambil Empat Kerusi
Komposisi barisan Exco Selangor akhirnya terjawab pagi ini apabila Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali mengumumkan senarai yang baharu dengan mengurangkan kuota Exco Pas.
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
  • BANDA ACEH - Dewan Perwakilan Rakyat Aceh semalam bersepakat mengesahkan undang-undang jenayah Islam turut terpakai ke atas orang bukan Islam.
  • BANDA ACEH - INDONESIA. Tiga orang awam termasuk seorang kanak-kanak maut selepas ditembak lelaki bersenjata sekali gus menjadikannya serangan terbaharu di wilayah barat sebelum pilihan raya perundangan minggu depan.
  • BANDA ACEH - INDONESIA . Dua askar menerima hukuman penjara selepas bersalah memiliki harimau Sumatera dan beruang awet.
  • BANDA ACEH - - Seorang jurutera petroleum Britain, Malcolm Primrose yang diculik sekumpulan lelaki bersenjata sejak Selasa lalu, ditemui masih hidup di sebuah ladang kelapa sawit di utara Indonesia, semalam.
  • BANDA ACEH - - Seorang anggota polis di wilayah Aceh dihukum sebat enam kali di khalayak umum di kawasan masjid di daerah Sabang, kelmarin atas kesalahan berjudi.
  • BANDA ACEH - - Tindakan Ketua Daerah Aceh mengharamkan wanita menari di khalayak ramai mengundang kritikan kumpulan hak asasi manusia di utara Aceh.
  • BANDA ACEH - - Pusat Amaran Tsunami Pasifik (PTWC) menarik balik amaran tsunami ke atas Malaysia, Thailand dan Singapura tetapi amaran melibatkan Indonesia, India, Sri Lanka dan Maldives masih kekal.
  • BANDA ACEH - - Masyarakat Islam di wilayah Aceh terpaksa menunggu 11 tahun untuk menunaikan ibadah haji kerana jumlah menunggu dalam senarai yang sedia ada mencecah kira-kira 50,000 orang.
5 Pilihan Editor
Semua terlibat hudud di Aceh
BANDA ACEH - Dewan Perwakilan Rakyat Aceh semalam bersepakat mengesahkan undang-undang jenayah Islam turut terpakai ke atas orang bukan Islam.
Grup Mari Menulis, medan kongsi ilmu penulisan
SABAN hari, dunia penulisan novel semakin mendapat tempat di hati pembaca. Seiring dengan perkembangan ini, semakin banyak juga novel dan novelis dilahirkan menerusi Grup Buku Karangkraf; Alaf 21 dan Buku Prima.
UPSR Bocor
KUALA LUMPUR - Peperiksaan ulangan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi empat mata pelajaran yang soalannya bocor perlu dijalankan demi memastikan kredibiliti dan integriti ujian itu terpelihara.
Aishah Azizul Raheem
KOTA BAHRU - "Saya teruja dan tidak sabar untuk berjumpa dengan ibu," kata Aishah Azizul Raheem, anak sulung Shalwati Norshal yang dihukum penjara oleh Mahkamah Daerah Solna, Stockholm, Sweden.
buku
KUALA LUMPUR - Peribahasa Melayu ada mengatakan 'Jauh perjalanan luas pengalaman'.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf