DIHARAP 32,000 penyokong Kedah yang membanjiri Stadium Shah Alam pada Final Piala FA 2017 malam ini dapat bersama Ultras Kedah untuk berpadu suara menyanyikan lagu motivasi meningkatkan semangat pemain-pemain mereka.

Jurucakap Ultras Kedah, M Haziq Fahimy Abdullah berkata, jika semua penyokong Hijau Kuning dapat sehati melakukannya, pihaknya percaya stadium akan bergema dengan sorakan motivasi buat Hijau Kuning.

Menurutnya, bagi merealisasikan hasrat tersebut, Ultras Kedah sudahpun menyebarkan lima skrip lagu melalui media sosial seperti Facebook dan WhatApps iaitu "ayuh kenari hari ini mesti menang, forza Kedah, ke ke na na ri, demi kenari dan ayuh Kedah" sejak beberapa hari lalu.

"Lima lagu ini cukup mudah untuk dihafal dan penyokong Kedah mampu menyanyi secara spontan selepas diulang beberapa kali. Skrip ini sudahpun ditular dan berharap penyokong sudah membacanya.

"Kami sangat berharap agar penyokong-penyokong dapat menjadi pemain ke-12 sepenuhnya kerana hanya dengan cara ini sahajalah yang dapat membantu pasukan," katanya kepada Sinar Harian.

Dalam pada itu, M Haziq Fahimy turut menyarankan agar penyokong Lang Merah juga dapat memakai baju ataupun jersi berwarna hijau dan kuning.

Menurutnya, selain seragam ia juga dapat menunjukkan kerjasama tinggi dan tanda sayang tidak berbelah bahagi buat pasukan Kedah.

"Ultras Kedah mahu sorakan buat Kedah bergema sepanjang perlawanan dan percayalah dengan cara-cara ini pemain-pemain kita pastinya akan bermotivasi tinggi.

"Selain itu, persiapan dari sudut menyediakan bendera gergasi, gegantung dan lain-lain akan turut kami bawa bersama sebagai tanda sokongan moral yang padu untuk pasukan," katanya.