BIARPUN PKNP FC menewaskan Kedah 1-0 pada aksi suku akhir kedua Piala FA di Stadium Perak malam tadi, namun ia jelas belum cukup untuk menyekat skuad Lang Merah itu untuk mengesahkan slot ke separuh akhir.

Biarpun sekadar menurunkan kesebelasan kedua, Kedah dilihat berjaya menyekat asakan PKNP FC bagi menjaringkan lebih banyak gol pada perlawanan berkenaan.

Keputusan berkenaan sekali gus menyaksikan Kedah marake separuh akhir dengan agregat 6-2, hasil kemenangan 6-1 pada suku akhir pertamadi Stadium Darul Aman, Alor Setar, 1 April lalu.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • RATU skuasy negara Datuk Nicol Ann David mempamerkan aksi cemerlang dengan menempatkan diri dalam kalangan lapan pemain terbaik selepas mara ke pusingan suku akhir Kejohanan Skuasy Dunia 2017 di Manchester, England, semalam (awal pagi waktu Malaysia).
  • PERSATUAN Bolasepak Kedah (KFA) akan berbincang lebih lanjut berkenaan hasrat Pengurusnya, Datuk Jeffrey Low Han Chow mahu melepaskan jawatan yang disandang sejak tahun 2012.
  • PERLAWANAN persahabatan menentang Melaka United di Stadium Shah Alam, petang ini merupakan medan terakhir barisan pemain skuad bawah 23 (B-23) membuktikan kemampuan dan seterusnya memikat hati pengendali B23, Datuk Ong Kim Swee untuk bersama skuad menyambung latihan di Mokpo, Korea Selatan, 17 Disember nanti.
  • KEHILANGAN pengaruh dalam Persekutuan Sepak Takraw Antarabangsa (Istaf), sepak takraw digugurkan daripada sukan teras di bawah Majlis Sukan Negara (MSN) serta ketandusan kejuaraan dalam pelbagai kejohanan antarabangsa sudah cukup menjadi alasan kukuh buat Presiden Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM), Datuk Ahmad Ismail mengundurkan diri.
  • KEPUTUSAN menggugurkan tiga acara sukan melibatkan sepak takraw, angkat berat dan taekwondo pada temasya Sukma Malaysia (Sukma) edisi ke-19 di Perak, September tahun depan dilihat bukan sahaja memberi pelbagai impak kepada setiap pasukan negeri yang bertanding, bahkan bakal menjejaskan pembangunan sukan berkenaan pada masa depan.