PENGENDALI Skuad Bawah 23 tahun, Datuk Ong Kim Swee berkemungkinan dihantar ke Kelab Gergasi Sepanyol, Athletico Madrid untuk mendapat pendedahan berkenaan aspek kejurulatihan bola sepak Mac ini.

Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berkata, ia membolehkan pengendali kelahiran Melaka itu menajamkan lagi kemahiran kejurulatihan sekali gus membawa impak yang besar buat pasukan negara.

"Kim Swee akan ke Sepanyol pada Mac ini melalui perancangan yang telah dibuat sejak enam bulan lalu bagi membolehkan beliau memahirkan lagi skil dan pengetahuannya dalam kejurulatihan.

"Berkemungkinan kelab itu adalah Athletico Madrid untuk tempoh sebulan atau dua bulan," katanya pada sidang media selepas menghadiri Majlis Penyerahan Sijil Malaysia Books Of Records kepada Kelab Johor Darul Ta'zim (JDT) di Hotel Thistle, di sini, sebentar tadi.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SKUAD bola sepak Bawah-23 (B-23) negara berpeluang untuk disenaraikan dalam kategori A ke Sukan Asia Jakarta dan Palembang 2018, dari 18 Ogos hingga 2 September ini.
  • KEJAYAAN skuad bawah 23 (B23) tahun negara melangkah ke pusingan suku akhir Kejohanan AFC B23 kembali membuka mata banyak pihak.
  • PENGENDALI skuad bawah 23 (B23) negara, Datuk Ong Kim Swee menegaskan pemainnya tidak takut dengan ancaman Iraq menjelang pertembungan kedua-dua pasukan dalam saingan Kumpulan C pusingan akhir Kejohanan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) Bawah 23 Tahun (B23) di Changshu, China petang ini.
  • KETUA Jurulatih Skuad Bola sepak Bawah 23 (B-23) negara, Datuk Ong Kim Swee akan memberi fokus kepada latihan taktikal menjelang aksi pembukaan Kumpulan C berdepan Iraq pada Kejohanan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia B-23 2018, di Stadium Changshu, China 10 Januari ini.