Sinar Harian
SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
Dua Jenazah Mangsa MH17 Selamat Dikebumikan
Suasana sedih menyelubungi kawasan Masjid Putra, Putrajaya apabila dua jenazah mangsa tragedi pesawat Malaysia Airlines MAS (MH17) tiba pada jam 12.20 tengahari untuk urusan solat jenazah.
Kejutan Bagi 6 Pembaca Bertuah Samba Sinar
Seramai enam pemenang bertuah telah dipilih oleh pihak pengurusan Karangkraf dalam cabutan yang diadakan selepas Piala Dunia 1024 di Brazil berakhir.
Derita Merah Kuning
JUARA Piala Malaysia 32 kali, Selangor gagal meneruskan rentak kecemerlangan dalam aksi Kumpulan D selepas tewas 0-2 kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) di Stadium Shah Alam, semalam.
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Selamat Pulang MH17
Penantian selama 37 hari akhirnya terlerai apabila pesawat yang membawa pulang 20 jenazah pertama penumpang dan anak kapal MH17 itu dinantikan penuh hiba seluruh rakyat Malaysia.
Dua Jenazah Mangsa MH17 Selamat Dikebumikan
Suasana sedih menyelubungi kawasan Masjid Putra, Putrajaya apabila dua jenazah mangsa tragedi pesawat Malaysia Airlines MAS (MH17) tiba pada jam 12.20 tengahari untuk urusan solat jenazah.
Kejutan Bagi 6 Pembaca Bertuah Samba Sinar
Seramai enam pemenang bertuah telah dipilih oleh pihak pengurusan Karangkraf dalam cabutan yang diadakan selepas Piala Dunia 1024 di Brazil berakhir.
wacana29
ISU halal bukanlah sesuatu yang boleh dipandang enteng oleh masyarakat pengguna terutamanya mereka yang beragama Islam.
Wacana GST Siapa Untung Siapa Rugi Bhg 1
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-28 dengan membawa tajuk "GST: Siapa Untung Siapa Rugi".
Wacana Sinar Ke-27 Hudud: Bersediakah Kita ? Bahagian 2
Perbincanagan ilmiah barisan panel yang mengupas secara adil mengenai isu yang menarik perhatian semua rakyat Malaysia.
Khalid Bagai Harimau Cedera
Ikuti temu bual Sinar Harian Online bersama Ahli Jawatankuasa (AJK) Pas Pusat merangkap Pengarah Eksekutif Pusat Penyelidikan Pas, Dr Dzulkefly Ahmad untuk mengulas lanjut kemelut politik yang dihadapi Pas untuk terus kekal relevan dalam landskap politik di negara ini.
Kemiskinan Bandar Cabaran Baharu LZS
ISU KEMISKINAN bukanlah satu isu baharu dalam Islam bahkan sejak zaman Nabi Muhammad SAW lagi perkara itu sentiasa wujud dan selepas kedatangan Islam, golongan itu diiktiraf sebagai mereka yang wajib dibantu dengan sebaik-baiknya.
Panas Selama 18 Bulan
MUNGKIN ramai yang masih tidak banyak mengetahui mengenai ancaman El Nino. Ada yang sangat bimbang berhadapan dengan krisis cuaca itu, tetapi ada juga yang tidak langsung mengambil tahu perkara tersebut.
Peristiwa Sepanjang Minggu 10hb hingga 18hb Ogos
Peristiwa Sepanjang Minggu 10hb hingga 18hb Ogos 2014
zuraidah
Peristiwa Sepanjang Minggu 3 hingga 10 Ogos 2014.
Peristiwa Sepanjang Minggu
Peristiwa Sepanjang Minggu 28hb Julai hingga 3hb Ogos 2014
Tidak Perlu Tukar MB
Kepimpinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim masih dipandang tinggi oleh rakyat Selangor. Rata-rata rakyat Selangor melahirkan rasa hairan dengan cadangan pertukaran Menteri Besar yang dibuat secara mendadak oleh Pakatan Rakyat.
Isu Barangan Kawalan: Peniaga, Pengguna Bimbang
Mutakhir ini rata-rata penduduk dilanda kebimbangan terhadap isu bekalan barangan kawalan yang semakin diperkatakan, tinjauan Sinar Harian Online mendapati,ada sesetengah pekedai dan pembekal sememangnya sedang menghadapi masalah berkaitan barang kawalan.
Kes Rogol: Perlu Perkukuh Institusi Keluarga
Orang ramai berpendapat pengukuhan institusi keluarga perlu diutamakan bagi melahirkan generasi berakhlak dan menjauhi larangan agama.
5 Pilihan Editor
Saya anggap suami syahid
LABIS - Isteri anggota tentera yang maut dalam kemalangan kereta perisai di Sandakan, Sabah, Selasa lalu reda dengan kejadian itu dan menganggap suaminya mati syahid ketika melaksanakan tanggungjawab mempertahankan negara.
MH17: Penantian kami sekeluarga berakhir
KUALA LUMPUR - Jenazah anak kapal nahas pesawat MH17 yang terhempas di timur Ukraine pada 17 Julai lalu, Dora Shahila Kassim, 47, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara sekitar jam 2.40 petang, semalam.
"ALLAH lebih sayangi mereka"
PUTRAJAYA - Khutbah khas bertajuk 'Hakikat Luh Mahfuz', di Masjid Putra di sini sempena Hari Perkabungan Negara hari ini, memberi pengertian besar dalam kehidupan umat Islam yang wajib percaya bahawa setiap kejadian yang berlaku adalah ketetapan daripada ALLAH SWT.
MH17: Kepiluan menyelubungi ketibaan 20 jenazah
KUALA LUMPUR - Jenazah 20 daripada 43 rakyat Malaysia, yang terkorban dalam nahas pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH17, tiba di tanah air hari ini dengan disambut penuh rasa pilu dan hiba, selepas 37 hari tragedi itu berlaku di Ukraine.
mh17
SEPANG - Pramugari Teng Siew Eng mempunyai cara tersendiri untuk berkongsi kesedihan dengan waris mangsa pesawat malang Malaysia Airlines (MAS) MH17 - dengan 'menghadiahkan' mereka nota tulisan tangan beliau.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf