SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
Rasuah: Ukur Baju Di Badan Sendiri
Pegawai dan anggota polis perlu tahu mengukur baju di badan sendiri bagi mengelakkan terjebak gejala rasuah.
ProELT Bantu Misi Kuasakan Bahasa Inggeris
Menerusi Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025, program ProELT untuk meningkat penguasaan dan kefasihan berbahasa Inggeris dalam kalangan guru dan pelajar diperkenal. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Sentosa 2, Hulu Selangor adalah antara sekolah yang mendapat manfaatnya.
Kerajaan Negeri Sambut Baik Pelaksanaan Akta 757
Kerajaan negeri menyambut baik pelaksanaan Akta Pengurusan Strata 2013 atau Akta 757 yang bakal dilaksanakan awal Januari hadapan memerlukan kerjasama dengan persekutuan.
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Pegawai Atasan Jangan Hanya Bagi Arahan
Pegawai atasan Polis Diraja Malaysia (PDRM) perlu sering turun padang bagi memantau gerak kerja anggotanya terutama sewaktu operasi dijalankan. Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkata, pegawai atasan perlu melihat sama ada anggota polis menjalankan tugas mengikut arahan yang diberikan.
ProELT Bantu Misi Kuasakan Bahasa Inggeris
Menerusi Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025, program ProELT untuk meningkat penguasaan dan kefasihan berbahasa Inggeris dalam kalangan guru dan pelajar diperkenal. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Sentosa 2, Hulu Selangor adalah antara sekolah yang mendapat manfaatnya.
Kerajaan Negeri Sambut Baik Pelaksanaan Akta 757
Kerajaan negeri menyambut baik pelaksanaan Akta Pengurusan Strata 2013 atau Akta 757 yang bakal dilaksanakan awal Januari hadapan memerlukan kerjasama dengan persekutuan.
Siaran Langsung Wacana Siri Ke-32
Wacana Sinar_Siri 32: Kumpulan Islamic State (IS): Jihadis Atau Militan? Siaran Langsung Dari Kompleks Kumpulan Media Karangkraf.
wacana31
Siaran Langsung Dari Kompleks Kumpulan Media Karangkraf.
Wacana Sinar Ke-30 VEP: Apa Tunggu Lagi?
SUASANA pentas Sinar Harian Siri ke-30, VEP: Apa Tunggu Lagi? yang berlangsung di Kompleks Komuniti Tan Sri Mohamad Rahmat Tampoi, di sini, semalam menjadi topik perbincangan hangat.
Azmin tadbir Selangor atas prinsip integriti dan amanah rakyat, bukan remote control Pelantikan YAB
Menteri Besar Selangor, Azmin Mohamed Ali mentadbir Selangor atas prinsip integriti dan amanah rakyat, bukan remote control Pelantikan YAB sebagai menteri besar baharu didahului dengan pelbagai kontroversi baik dalam PKR dan juga dalam PR.
Semak Kontrak Tahaluf Siyasi Pastikan Pas Selamat
Pergolakan dalaman Pas ekoran kemelut Menteri Besar Selangor membuka mata banyak pihak apabila hubungan parti itu dengan rakan komponen lain dalam PR dilihat bagaikan retak menanti belah...
Tan Sri Onn Ismail
Ikuti temu bual eksklusif wartawan Sinar Harian Online, Nizam Zain bersama Tan Sri Onn Ismail yang juga bekas Speaker Dun Selangor bagi mengupas lanjut berhubung perkara ini khususnya sejarah pentadbiran di Selangor.
Sorotan Seminggu 12hb-19 Oktober 2014
Sorotan Seminggu 12-19 Oktober 2014
MH Recap : Seminggu 4 - 10 Oktober 2014
IMBAS kembali cerita-cerita menarik selebriti tanah air sepanjang minggu lalu. Nantikan MH Recap pada setiap minggu untuk sumber informasi terkini dunia hiburan negara.
Sorotan Seminggu 6-12 Oktober 2014
Sorotan Seminggu 6-12 Oktober 2014
Janji Selesai Masalah Kereta Sewa
Calon Pas, Wan Rosdi Wan Ibrahim berjanji akan menyelesaikan masalah Persatuan Pemandu Kereta Sewa Pengkalan Kubor. Beliau akan membantu persatuan dengan membaiki bumbong bangunan buat permulaan.
prk
Ikuti tinjauan SinarTV di sekitar Jeti Pengkalan Kubor menegenai calon wakil rakyat pilihan menjelang PRK Dun Pengkalan Kubor.
Tinjauan: Rakyat Sokong Laksana VEP
Orang ramai bersetuju agar kadar baharu Permit Masuk Kenderaan (VEP) ke atas kenderaan asing dari Singapura yang memasuki Johor dilaksanakan.
Buat Sendiri Lah! #02 – Rantai Angin
Rantai Angin – tentunya ada yang tertanya-tanya bagaimana menghasilkan perhiasan yang satu ini. Nak tahu? Pastikan anda terus bersama editor majalah LAMAN Impiana, Che Asmar Zakri yang akan menunjukkan kepada anda langkah demi langkah menghasilkannya.
3 Minit Tip Ibu & Si Manja ini dibawakan oleh majalah Pa&Ma menyediakan perkongsian penuh informatif daripada pakar berkenaan tip kesihatan dan penjagaan buat anda dan si manja kesayangan.
MH Recap : Artis Bersalin Ditaja?
Chop! Chop! Chop! Nak tahu apa yang menarik di kalangan selebriti tanah air sepanjang minggu lalu?
Comeynya Ugama #01 - Wuduk
Comeynya Agama adalah program bicara agama yang dicetuskan oleh Majalah-i disampaikan secara santai oleh Ustaz Mohamad Amiro Safwan Mohd Kamil yang juga Editor Kanan Penerbitan Al-Quran Karya Bestari dalam dialek Kelantan. Di episod satu ini Ustaz Amiro mengajak kita untuk lebih memahami soal wuduk.
5 Pilihan Editor
Datuk Fatimah Abdullah 
SIBU - Menteri Kebajikan, Wanita dan Pembangunan Keluarga Sarawak, Datuk Fatimah Abdullah menasihatkan wanita yang didiagnos positif kanser payu dara supaya mengutamakan rawatan perubatan moden dan nasihat doktor daripada rawatan tradisional.
Prof Tan Sri Dr M. Kamal Hassan
JITRA - Penulis tempatan perlu bersedia menangkis serangan golongan liberalisme yang menggunakan media sosial untuk mengelirukan masyarakat terutamanya penganut agama Islam.
Wasatiyah Malaysia jadi negara Islam moden
PUTRAJAYA - Usaha menghina agama Islam seperti penganjuran minum arak secara terbuka, Oktoberfest, dan program 'I want to touch a dog' akan digerakkan secara terang-terangan sekiranya umat Islam tidak bersatu, kata Tokoh Maal Hijrah 1436H, Tan Sri Sheikh Ghazali Abdul Rahman.
Bekas imam besar Tokoh Maal Hijrah
SHAH ALAM - Bekas Imam Besar Masjid Negeri Selangor, Allahyarham Ahmad Mustafa Mohd Sidin dianugerahkan sebagai Tokoh Maal Hijrah 1436H/2014M peringkat negeri Selangor.
mh17
PUTRAJAYA - Sebanyak 58 sesi bimbingan dan kaunseling dijalankan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) terhadap 27 keluarga mangsa tragedi pesawat Malaysia Airlines MH17.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf