SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
Bandar Dikosong Dalam 30 Minit
Tragedi buat bandar Pripyat, bermula pada 26 April 1986 sebaik sahaja menara keempat kilang nuklear yang hanya tiga kilometer dari bandar itu meletup dan membebaskan radioaktif ke udara.
Kes Liwat II: DNA Penentu Nasib Anwar
Kes Liwat II: DNA Penentu Nasib Anwar.
Comeynya Ugama #03 - Solat : Khusyuk Dalam Lalai
Pernah tak anda mengalami dilema Khusyuk Dalam Lalai ketika solat? Misalnya selepas angkat takbir, pada zahirnya anda nampak khusyuk, tetapi ketika itulah anda mula teringatkan perkara...
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Jualan Gudang Kembali, Tawar Diskaun Sehingga 80%
Anda semua dijemput beramai-ramai ke Jualan Gudang yang akan berlangsung pada 31 Oktober - 2 November 2014 (Jumaat - Ahad) bermula jam 9.00 pagi - 7.00 malam bertempat di pekarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf. Pelbagai aktiviti dan hadiah menarik menanti anda, serta diskaun istimewa sehingga 80% untuk pembelian buku, novel dan majalah.
Bandar Dikosong Dalam 30 Minit
Tragedi buat bandar Pripyat, bermula pada 26 April 1986 sebaik sahaja menara keempat kilang nuklear yang hanya tiga kilometer dari bandar itu meletup dan membebaskan radioaktif ke udara.
Prosiding Dilanjutkan Ke Isnin, Selasa Depan
Perbicaraan rayuan kes Liwat II Datuk Seri Anwar Ibrahim yang masuk hari keempat hari ini ditangguhkan ke minggu depan dan ia dijangka bersambung semula pada Isnin dan Selasa ini.
Siaran Langsung Wacana Siri Ke-32
Wacana Sinar_Siri 32: Kumpulan Islamic State (IS): Jihadis Atau Militan? Siaran Langsung Dari Kompleks Kumpulan Media Karangkraf.
wacana31
Siaran Langsung Dari Kompleks Kumpulan Media Karangkraf.
Wacana Sinar Ke-30 VEP: Apa Tunggu Lagi?
SUASANA pentas Sinar Harian Siri ke-30, VEP: Apa Tunggu Lagi? yang berlangsung di Kompleks Komuniti Tan Sri Mohamad Rahmat Tampoi, di sini, semalam menjadi topik perbincangan hangat.
Azmin tadbir Selangor atas prinsip integriti dan amanah rakyat, bukan remote control Pelantikan YAB
Menteri Besar Selangor, Azmin Mohamed Ali mentadbir Selangor atas prinsip integriti dan amanah rakyat, bukan remote control Pelantikan YAB sebagai menteri besar baharu didahului dengan pelbagai kontroversi baik dalam PKR dan juga dalam PR.
Semak Kontrak Tahaluf Siyasi Pastikan Pas Selamat
Pergolakan dalaman Pas ekoran kemelut Menteri Besar Selangor membuka mata banyak pihak apabila hubungan parti itu dengan rakan komponen lain dalam PR dilihat bagaikan retak menanti belah...
Tan Sri Onn Ismail
Ikuti temu bual eksklusif wartawan Sinar Harian Online, Nizam Zain bersama Tan Sri Onn Ismail yang juga bekas Speaker Dun Selangor bagi mengupas lanjut berhubung perkara ini khususnya sejarah pentadbiran di Selangor.
Sorotan Seminggu (20hb - 26hb Oktober 2014)
Sorotan Seminggu 20hb-26 Oktober 2014
Sorotan Seminggu 12hb-19 Oktober 2014
Sorotan Seminggu 12-19 Oktober 2014
MH Recap : Seminggu 4 - 10 Oktober 2014
IMBAS kembali cerita-cerita menarik selebriti tanah air sepanjang minggu lalu. Nantikan MH Recap pada setiap minggu untuk sumber informasi terkini dunia hiburan negara.
Janji Selesai Masalah Kereta Sewa
Calon Pas, Wan Rosdi Wan Ibrahim berjanji akan menyelesaikan masalah Persatuan Pemandu Kereta Sewa Pengkalan Kubor. Beliau akan membantu persatuan dengan membaiki bumbong bangunan buat permulaan.
prk
Ikuti tinjauan SinarTV di sekitar Jeti Pengkalan Kubor menegenai calon wakil rakyat pilihan menjelang PRK Dun Pengkalan Kubor.
Tinjauan: Rakyat Sokong Laksana VEP
Orang ramai bersetuju agar kadar baharu Permit Masuk Kenderaan (VEP) ke atas kenderaan asing dari Singapura yang memasuki Johor dilaksanakan.
Buat Sendiri Lah! #03 – Kertas Dinding
Kertas dinding kian menjadi pilihan ramai untuk digayakan melatari ruang kediaman masing-masing. Penggunaannya diakui mencetuskan impak tersendiri pada ruang.
RM20 Je #03 - Kebab Serai & Kebab Daging
Anda mahukan kelainan untuk majlis BBQ anda? Apa kata cuba resipi kebab serai dan kebab daging yang menjadi pilihan RM20je... episod ini.
Impiana Momen #03 Hiasan Dinding
Adakah anda tercari-cari hiasan terbaik melatari ruang dinding kediaman? Jika anda nak tahu, dengan memilih hiasan dinding yang tepat, ia bukan sahaja membuatkan ruang yang kelihatan polos kembali berseri, tetapi juga secara tidak langsung menyerlahkan identiti pemiliknya.
Comeynya Ugama #03 - Solat : Khusyuk Dalam Lalai
Pernah tak anda mengalami dilema Khusyuk Dalam Lalai ketika solat? Misalnya selepas angkat takbir, pada zahirnya anda nampak khusyuk, tetapi ketika itulah anda mula teringatkan perkara...
Comeynya Ugama #02 – Perkara Sunat dalam Berwuduk
Apakah perkara sunat wuduk? Bagi mendapatkan pencerahan lanjut tentangnya, pastikan anda terus bersama dengan Ustaz Amiro. Kali ini Ustaz Amiro juga berkongsi tentang perkara sunat...
Comeynya Ugama #01 - Wuduk
Comeynya Agama adalah program bicara agama yang dicetuskan oleh Majalah-i disampaikan secara santai oleh Ustaz Mohamad Amiro Safwan Mohd Kamil yang juga Editor Kanan Penerbitan Al-Quran Karya Bestari dalam dialek Kelantan. Di episod satu ini Ustaz Amiro mengajak kita untuk lebih memahami soal wuduk.
5 Pilihan Editor
Datuk Yahya Hussin
SANDAKAN - Timbalan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Yahya Hussin berkata, Program Transformasi Pertanian (PTP) diperkenalkan Kerajaan Persekutuan sebagai suatu inisiatif membela dan memperkasa nasib petani dan nelayan di negara ini.
mc
PETALING JAYA - Sebanyak 65 peratus pengguna di negara ini tidak mengetahui tentang wujudnya tanda keselamatan 'Malaysian Conformity' (MC) pada barangan permainan kanak-kanak, demikian menurut kajian Persatuan Pengguna Standard Malaysia (PPSM).
Penjawat Awam
KOTA KINABALU - Amalan integriti seharusnya menjadi pegangan utama bagi setiap penjawat awam mahupun masyarakat, kata Pengarah Jabatan Integriti Tatatertib Dan Tadbir Urus, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC), Azmi Ahmad.
Torpedo pertama KD Tun Razak tepat sasaran
KOTA KINABALU - Kapal Selam KD Tun Razak berjaya melaksanakan penembakan torpedo Black Shark di Perairan Laut China Selatan, 11.20 pagi tadi.
Jualan Gudang
SHAH ALAM - Jualan Gudang kembali lagi dengan menawarkan diskaun istimewa sehingga 80 peratus untuk pembelian buku, novel dan majalah bermula hari ini sehingga Ahad nanti.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf