SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
Ajar Pemimpin Sekarang Dalam Pemilihan Nanti
Semua ahli Pas diseru menjaga adab dan akhlak dalam melahirkan rasa tidak setuju kepada mana-mana kenyataan atau tindak tanduk pimpinan parti itu.
Hadi: Pas Sertai Umno BN Hanya Fitnah
Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengecam pihak tertentu yang mendakwa kononnya Pas mahu menyertai Umno-BN sedangkan ia hanyalah fitnah semata-mata.
Amaran Hadi, Jangan Sesuka Hati Sanggah Dasar Pas
Di sebalik pendirian Pas beristiqamah dalam tahaluf siyasi dengan PR, namun parti itu mengingatkan rakan komponen bahawa Pas tidak rugi jika syarat kerjasama politik itu dicabuli.
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Ajar Pemimpin Sekarang Dalam Pemilihan Nanti
Semua ahli Pas diseru menjaga adab dan akhlak dalam melahirkan rasa tidak setuju kepada mana-mana kenyataan atau tindak tanduk pimpinan parti itu.
Kena Hormat Mat Sabu Walau Ada Kesilapan Kecil
Perwakilan Pas Kuala Krai, Zulkifli Yacob menegur tindakan beberapa Pemuda Pas yang dilaporkan keluar dewan sewaktu Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu menyampaikan ucapan pada Majlis Perasmian Pemuda Pas di Kota Tinggi, kelmarin.
Hadi: Pas Sertai Umno BN Hanya Fitnah
Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengecam pihak tertentu yang mendakwa kononnya Pas mahu menyertai Umno-BN sedangkan ia hanyalah fitnah semata-mata.
Wacana Sinar Ke-30 VEP: Apa Tunggu Lagi?
SUASANA pentas Sinar Harian Siri ke-30, VEP: Apa Tunggu Lagi? yang berlangsung di Kompleks Komuniti Tan Sri Mohamad Rahmat Tampoi, di sini, semalam menjadi topik perbincangan hangat.
Wacana Sinar Ke-30 VEP: Apa Tunggu Lagi?
Wacana bertajuk 'VEP: Apa Tunggu Lagi?' dikendalikan oleh moderator yang tidak asing lagi iaitu Dr Maszlee Malik serta panelis yang tidak kurang hebatnya iaitu Ketua Pemuda Umno Johor, Hahasrin Hashim, Pengarah Polisi...
wacana29
ISU halal bukanlah sesuatu yang boleh dipandang enteng oleh masyarakat pengguna terutamanya mereka yang beragama Islam.
Tan Sri Onn Ismail
Ikuti temu bual eksklusif wartawan Sinar Harian Online, Nizam Zain bersama Tan Sri Onn Ismail yang juga bekas Speaker Dun Selangor bagi mengupas lanjut berhubung perkara ini khususnya sejarah pentadbiran di Selangor.
Khalid Bagai Harimau Cedera
Ikuti temu bual Sinar Harian Online bersama Ahli Jawatankuasa (AJK) Pas Pusat merangkap Pengarah Eksekutif Pusat Penyelidikan Pas, Dr Dzulkefly Ahmad untuk mengulas lanjut kemelut politik yang dihadapi Pas untuk terus kekal relevan dalam landskap politik di negara ini.
Kemiskinan Bandar Cabaran Baharu LZS
ISU KEMISKINAN bukanlah satu isu baharu dalam Islam bahkan sejak zaman Nabi Muhammad SAW lagi perkara itu sentiasa wujud dan selepas kedatangan Islam, golongan itu diiktiraf sebagai mereka yang wajib dibantu dengan sebaik-baiknya.
Peristiwa Sepanjang Minggu 8 Hingga 14 September
Peristiwa Sepanjang Minggu 8hb hingga 14hb September 2014
Peristiwa Sepanjang Minggu 1 Hingga 7 September
PERISTIWA Sepanjang Minggu 1hb hingga 7hb September 2014
merdeka
Peristiwa Sepanjang Minggu 25 hingga 31 Ogos 2014.
Tinjauan: Rakyat Sokong Laksana VEP
Orang ramai bersetuju agar kadar baharu Permit Masuk Kenderaan (VEP) ke atas kenderaan asing dari Singapura yang memasuki Johor dilaksanakan.
Tidak Perlu Tukar MB
Kepimpinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim masih dipandang tinggi oleh rakyat Selangor. Rata-rata rakyat Selangor melahirkan rasa hairan dengan cadangan pertukaran Menteri Besar yang dibuat secara mendadak oleh Pakatan Rakyat.
Isu Barangan Kawalan: Peniaga, Pengguna Bimbang
Mutakhir ini rata-rata penduduk dilanda kebimbangan terhadap isu bekalan barangan kawalan yang semakin diperkatakan, tinjauan Sinar Harian Online mendapati,ada sesetengah pekedai dan pembekal sememangnya sedang menghadapi masalah berkaitan barang kawalan.
5 Pilihan Editor
makanan
KUALA LUMPUR - Kerajaan diminta mewujudkan polisi baharu bagi mengenakan denda kepada mereka yang membuang makanan dalam kuantiti yang banyak, dalam usaha menangani sikap pembaziran rakyat negara ini yang dilihat amat membimbangkan.
mh17
SEPANG - Anak kapal Malaysia Airlines (MH17), Shaikh Mohd Noor Mahmood sepatutnya bertugas dalam penerbangan MH370, namun 'masanya' belum tiba apabila beliau ditugaskan ke penerbangan lain pada hari pesawat itu hilang 8 Mac lepas.
DR MASHITAH IBRAHIM
SEORANG penulis Arab terkenal, Edward Said, dalam karyanya yang terbit pada 1978 menyatakan bahawa satu generasi sarjana Orientalis telah mencipta dan menyebarkan mitos kemunduran negara-negara Arab sebagai alasan kepada kuasa Barat untuk campur tangan di rantau itu.
Isu MB Selangor
SHAH ALAM - Krisis perebutan kerusi Menteri Besar Selangor tercetus dengan 'Langkah Kajang' yang dimulakan Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli pada pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Kajang Mac lepas, bertujuan menjadikan Ketua Umum parti itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai menteri besar Selangor yang baharu.
ipta
PUTRAJAYA - Malaysia menjadi negara pertama di dunia yang melaksanakan inisiatif Massive Open Online Courses (MOOCs) untuk universiti awam, kata Menteri Pendidikan II, Datuk Seri Idris Jusoh.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf