Sinar Harian
SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
Kenangan Aidlfitri jumpa 'kereta hantu'
Kenangan diganggu kereta misteri ketika menjalankan tugas menjadi kenangan ngeri buat Nur Syamimi Mohd Nozri.
Muhd Zamri Vinoth Abdullah
Masjid dan institusi keagamaan perlu memainkan peranan dalam membantu membimbing masyarakat bukan Islam mengenali corak akidah Islam.
Dibuang Keluarga Kerana Peluk Islam
Ikuti laporan khas Sinar TV tentang luahan tiga wanita mualaf tetapi ditinggal, diabaikan serta pengislamannya ditentang oleh keluarga.
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Ep 30 - "Hikmah Zakat Fitrah"
SEMPENA kedatangan Ramadan kali ini, Sinar TV sekali lagi membawakan segmen Sinar Ramadan episod ke-30 dengan tajuk 'Hikmah Zakat Fitrah'.
Ep 29: 'Manisnya Sebuah Hidayah'
SEMPENA kedatangan Ramadan kali ini, Sinar TV sekali lagi membawakan segmen Sinar Ramadan episod ke-29 dengan tajuk 'Puasa Tidak Melemahkan Orang Islam'.
Ep28: 'Berbuka cara Yang Betul'
SEMPENA kedatangan Ramadan kali ini, Sinar TV sekali lagi membawakan segmen Sinar Ramadan episod ke-28 dengan tajuk 'Berbuka Cara Yang Betul'.
Rahsia Orang Palestin Tidak Gentar Dengan Israel
Ikuti pengalaman seorang sukarelawan ke Palestin yang melihat sendiri keteguhan hati umat Islam yang tetap kental mempertahankan tanah air mereka.
Dibuang Keluarga Kerana Peluk Islam
Ikuti laporan khas Sinar TV tentang luahan tiga wanita mualaf tetapi ditinggal, diabaikan serta pengislamannya ditentang oleh keluarga.
Saya Akan Kahwin Tahun Depan
Akui masih belum menemui calon untuk dijadikan isteri, Abil Fikri Ahmad bakal mendirikan rumah tangga tahun depan.
wacana29
ISU halal bukanlah sesuatu yang boleh dipandang enteng oleh masyarakat pengguna terutamanya mereka yang beragama Islam.
Wacana GST Siapa Untung Siapa Rugi Bhg 1
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-28 dengan membawa tajuk "GST: Siapa Untung Siapa Rugi".
Wacana Sinar Ke-27 Hudud: Bersediakah Kita ? Bahagian 2
Perbincanagan ilmiah barisan panel yang mengupas secara adil mengenai isu yang menarik perhatian semua rakyat Malaysia.
Kemiskinan Bandar Cabaran Baharu LZS
ISU KEMISKINAN bukanlah satu isu baharu dalam Islam bahkan sejak zaman Nabi Muhammad SAW lagi perkara itu sentiasa wujud dan selepas kedatangan Islam, golongan itu diiktiraf sebagai mereka yang wajib dibantu dengan sebaik-baiknya.
Panas Selama 18 Bulan
MUNGKIN ramai yang masih tidak banyak mengetahui mengenai ancaman El Nino. Ada yang sangat bimbang berhadapan dengan krisis cuaca itu, tetapi ada juga yang tidak langsung mengambil tahu perkara tersebut.
Dyana Sofya: Saya Sudah Lali Dikecam
Kempen parti-parti bertanding bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan sudah hampir seminggu, Pelbagai dugaan dan peristiwa berlaku kepada calon, namun, pengundi di Teluk Intan masih belum mengenali secara dekat siapa mereka.
Peristiwa Sepanjang Minggu 14 hingga 20 Julai
Peristiwa Sepanjang Minggu 14hb Julai hingga 20hb Julai 2014
Peristiwa Sepanjang Minggu 29 Jun hingga 06 Julai
Peristiwa Sepanjang Minggu 29hb Jun hingga 06hb Julai 2014
Peristiwa Sepanjang Minggu 15 hingga 22 Jun
Peristiwa Sepanjang Minggu 15hb hingga 22hb Jun 2014
Isu Barangan Kawalan: Peniaga, Pengguna Bimbang
Mutakhir ini rata-rata penduduk dilanda kebimbangan terhadap isu bekalan barangan kawalan yang semakin diperkatakan, tinjauan Sinar Harian Online mendapati,ada sesetengah pekedai dan pembekal sememangnya sedang menghadapi masalah berkaitan barang kawalan.
Kes Rogol: Perlu Perkukuh Institusi Keluarga
Orang ramai berpendapat pengukuhan institusi keluarga perlu diutamakan bagi melahirkan generasi berakhlak dan menjauhi larangan agama.
Perlu Ditangguhkan, Ramai Keliru
Kerajaan digesa menangguhkan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) pada 1 April depan susulan masyarakat masih keliru dan tidak memahami mekanisme sistem percukaian baharu itu.
5 Pilihan Editor
Komanwel 2014
BERIKUT keputusan atlet Malaysia pada hari ketujuh temasya Sukan Komanwel ke-20 di Glasgow, Rabu.
'Tak semua misteri itu menyeramkan'
SETIAP bidang pekerjaan pasti memberi pengalaman yang berbeza-beza. Tidak kiralah pengalaman manis atau pahit ia tetap dikenang oleh si pekerja.
Najib Tun Razak
AMSTERDAM - BELANDA. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijadual mengadakan perjumpaan dengan rakan sejawatannya dari Belanda, Mark Rutte di The Hague berhubung nahas MH17 apabila beliau tiba Khamis ini untuk melakukan lawatan kerja dua hari ke Netherlands.
 Wan Azizah Wan Ismail
BUTTERWORTH - Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail hari ini melahirkan kesediaannya memegang jawatan Menteri Besar Selangor.
China
BEIJING - Badan Pentabdiran Negara bagi Industri dan Perdagangan (SAIC) China pada Selasa melancarkan siasatan terhadap sistem operasi Windows gergasi perisian AS, Microsoft, sehari selepas para pegawai membuat pemeriksaan mengejut di beberapa pejabat Microsoft di China.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf