Sinar Harian
SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
MH17: Usaha PM Diam-Diam Untungkan Semua Pihak
Demikian antara reaksi balas ahli Parlimen terhadap usul Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai tragedi malang yang menimpa MH17 pada Persidangan Khas Dewan Rakyat di sini, semalam.
dherbs
Pengeluar produk kosmetik, D'herbs mensasarkan untuk menembusi tembok pasaran di seluruh Malaysia sebelum melebarkan sayap ke luar negara.
Ep 30 - "Hikmah Zakat Fitrah"
SEMPENA kedatangan Ramadan kali ini, Sinar TV sekali lagi membawakan segmen Sinar Ramadan episod ke-30 dengan tajuk 'Hikmah Zakat Fitrah'.
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Ep 30 - "Hikmah Zakat Fitrah"
SEMPENA kedatangan Ramadan kali ini, Sinar TV sekali lagi membawakan segmen Sinar Ramadan episod ke-30 dengan tajuk 'Hikmah Zakat Fitrah'.
Ep 29: 'Manisnya Sebuah Hidayah'
SEMPENA kedatangan Ramadan kali ini, Sinar TV sekali lagi membawakan segmen Sinar Ramadan episod ke-29 dengan tajuk 'Puasa Tidak Melemahkan Orang Islam'.
Ep28: 'Berbuka cara Yang Betul'
SEMPENA kedatangan Ramadan kali ini, Sinar TV sekali lagi membawakan segmen Sinar Ramadan episod ke-28 dengan tajuk 'Berbuka Cara Yang Betul'.
MH17:Malaysia Bersikap Neutral
Pendekatan Malaysia untuk tidak melakukan sebarang tuduhan tanpa bukti kukuh dan bersikap nuetral serta tidak memihak antara langkah yang bijaksana dalam merungkai nahas pesawat MH17...
dherbs
Pengeluar produk kosmetik, D'herbs mensasarkan untuk menembusi tembok pasaran di seluruh Malaysia sebelum melebarkan sayap ke luar negara.
Gesa PBB Ambil Tindakan
Kedua-dua belah pihak dari Barisan Nasional dan Pas kini sama-sama mencapai persepakatan menghantar memorandum bantahan kepada Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB), Kedutaan Rusia dan Ukraine demi menuntut keadilan sewajarnya terhadap insiden kematian kesemua penumpang dan anak kapal MH17.
wacana29
ISU halal bukanlah sesuatu yang boleh dipandang enteng oleh masyarakat pengguna terutamanya mereka yang beragama Islam.
Wacana GST Siapa Untung Siapa Rugi Bhg 1
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-28 dengan membawa tajuk "GST: Siapa Untung Siapa Rugi".
Wacana Sinar Ke-27 Hudud: Bersediakah Kita ? Bahagian 2
Perbincanagan ilmiah barisan panel yang mengupas secara adil mengenai isu yang menarik perhatian semua rakyat Malaysia.
Panas Selama 18 Bulan
MUNGKIN ramai yang masih tidak banyak mengetahui mengenai ancaman El Nino. Ada yang sangat bimbang berhadapan dengan krisis cuaca itu, tetapi ada juga yang tidak langsung mengambil tahu perkara tersebut.
Dyana Sofya: Saya Sudah Lali Dikecam
Kempen parti-parti bertanding bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan sudah hampir seminggu, Pelbagai dugaan dan peristiwa berlaku kepada calon, namun, pengundi di Teluk Intan masih belum mengenali secara dekat siapa mereka.
Penganalisis Peluang BN Ada Di Teluk Intan Tapi..
Ikuti wawancara khas Sinar Harian Online bersama penganalisis politik, Prof. Madya Datuk Dr Mohammad Agus Yusof mengupas mengenai peluang parti yang bertanding di PRK Teluk Intan.
Peristiwa Sepanjang Minggu 14 hingga 20 Julai
Peristiwa Sepanjang Minggu 14hb Julai hingga 20hb Julai 2014
Peristiwa Sepanjang Minggu 29 Jun hingga 06 Julai
Peristiwa Sepanjang Minggu 29hb Jun hingga 06hb Julai 2014
Peristiwa Sepanjang Minggu 15 hingga 22 Jun
Peristiwa Sepanjang Minggu 15hb hingga 22hb Jun 2014
Isu Barangan Kawalan: Peniaga, Pengguna Bimbang
Mutakhir ini rata-rata penduduk dilanda kebimbangan terhadap isu bekalan barangan kawalan yang semakin diperkatakan, tinjauan Sinar Harian Online mendapati,ada sesetengah pekedai dan pembekal sememangnya sedang menghadapi masalah berkaitan barang kawalan.
Kes Rogol: Perlu Perkukuh Institusi Keluarga
Orang ramai berpendapat pengukuhan institusi keluarga perlu diutamakan bagi melahirkan generasi berakhlak dan menjauhi larangan agama.
Perlu Ditangguhkan, Ramai Keliru
Kerajaan digesa menangguhkan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) pada 1 April depan susulan masyarakat masih keliru dan tidak memahami mekanisme sistem percukaian baharu itu.
5 Pilihan Editor
cctv
JITRA - Syarikat swasta yang mahu memasang kamera litar tertutup (CCTV) di premis perniagaan mereka diminta memastikan CCTV itu berfungsi dan bukan hanya memasangnya sebagai langkah untuk menakutkan penjenayah daripada merompak premis perniagaan mereka.
Wanita dan persiapan raya
TIDAK lama lagi, 1 Syawal akan bertamu. Tanpa disedari, Ramadan pun berlalu. Kini, ke mana-mana sahaja kita pergi, kemeriahan suasana hari raya boleh dirasa.
Tangani baran di jalan raya
KEGEMBIRAAN berkumpul bersama keluargasempena sambutan Aidilfitri kian dirasai terutama umat Islam di negara ini.
Sebab Facebook jiwa merana
NENEK moyang kita sejak dulu sudah mengingatkan, hati-hati bila berkata. Kalau tersilap cakap buruk padahnya. Seperti yang selalu dipesan kepada anak-cucu, menerusi peribahasa: ‘Sebab mulut badan binasa’.
Kotak hitam diperiksa pakar Britain
KUALA LUMPUR - Kotak hitam pesawat MH17 telah diserahkan kepada pasukan pakar dari Britain untuk analisa, manakala proses mengenal pasti mangsa akan dilakukan oleh penyelidik Belanda.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf