SENTIASA
BERHUBUNG
pilihan raya kecil
5 Paling Hangat
PR1M
  • Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua mempersoalkan tindakan 1MDB yang membayar komisen besar kepada Goldman Sachs. Katanya, berdasarkan jawapannya yang diberikan di Dewan Rakyat oleh pejabat Perdana Menteri yang hanya menyatakan bayaran itu adalah berpatutan sebenarnya tidak menjawab pertanyaan.
  • Punca nahas pesawat GermanWings menjadi semakin misteri apabila seorang pegawai kanan tentera yang terlibat dalam siasatan mendedahkan semasa kejadian, seorang juruterbang terkunci di luar kokpit. Menurut The New York Times, berdasarkan rakaman kotak hitam mendapati bunyi audio menunjukkan seorang juruterbang terkunci dari luar mengetuk pintu untuk memasuki ruangan kokpit. Katanya, apa yang pasti, nahas itu berlaku ketika hanya seorang juruterbang berada dalam kokpit.
  • Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) sudah bersiap sedia untuk pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) pada 1 April, kata menterinya, Datuk Seri Hasan Malek. Hasan berkata buku Garis Panduan Mekanisme Margin Keuntungan Bersih dan Penandaan Harga Dalam Pelaksanaan GST Kepada Peniaga akan diedarkan kepada peniaga, mulai hari ini.
Cover Hari Ini
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Kurangnya ketelusan tadbir urus 1MDB menjadi punca ia menghadapi masalah.
Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Chua Tee Yong berkata, semua peniaga kenderaan terpakai yang sudah membuat pendaftaran GST dengan kastam dibenarkan mendapat Skim Pelepasan Barangan Terpakai berkuat kuasa pada 1 April ini.
Tentera laut Israel bertindak melepaskan tembakan terhadap nelayan Palestin di luar pantai barat laut Genting Gaza.
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-34 dengan membawa tajuk "Kelantan Pasca Banjir: Bicara hati ke hati Pas, Umno Bangunkan Semula Kelantan"...
Ketua Penerangan Umno Kelantan, Datuk Md Alwi Che Ahmad menganggap bencana banjir yang melanda Kelantan baru-baru ini sebagai satu isyarat kepada kerajaan Kelantan dan juga kerajaan pusat untuk mempertingkatkan kerjasama demi rakyat negeri itu.
Timbalan Menteri Besar Kelantan, Mohd Amar Nik Abdullah menolak dakwaan pembalakan menjadi punca banjir besar di negeri itu, baru-baru ini. Beliau berkata demikian dalam sesi Wacana Sinar ke-34 yang bertajuk Kelantan Pasca Banjir di Auditorium Sultan Muhammad V, Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, hari ini.
Orang awam, organisasi , institusi pendidikan dan syarikat ditawarkan menggunakan teknologi dan kepakaran milik Agensi Angkasa Negara (Angkasa).
BERSEMPENA dengan Sambutan Hari Dadah Kebangsaan, Sinar Online tampil menemuramah Ketua Pengarah Agensi Antidadah Kebangsaan Datuk Suhaimi Abdullah bagi mengetahui gambaran sebenar mengenai trend dan situasi terkini penagihan dadah di negara kita.
FILEM sulung hasil karya novelis thriller terkenal, Ramlee Awang Murshid, Tombiruo: Penunggu Rimba yang dinanti-nanti sekian lama akhirnya bakal memulakan penggambaran dalam masa terdekat.
Sorotan Seminggu 9hb sehingga 15 Mac 2015.
Sorotan Seminggu 2hb sehingga 1hb Mac 2015
SOROTAN Seminggu 23hb Februari sehingga 1hb Mac 2015
Walaupun negara sudah menikmati kadar harga minyak yang rendah sejak bulan lalu namun, rakyat masih membayar harga barang keperluan pada kadar sama ketika harga minyak melambung.
Ekoran operasi penguatkuasaan yang dijalankan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sejak kebelakangan ini, timbul rasa kurang senang dalam kalangan pengguna.
Calon Pas, Wan Rosdi Wan Ibrahim berjanji akan menyelesaikan masalah Persatuan Pemandu Kereta Sewa Pengkalan Kubor. Beliau akan membantu persatuan dengan membaiki bumbong bangunan buat permulaan.
Kehidupannya kini berubah 360 darjah. Daripada gadis sunti biasa yang melalui norma kehidupan bersama keluarga dan sahabat, sisi peribadinya kini dikongsi jutaan peminat yang tidak putus mendoakan kejayaan.
Pisang Karamel Aiskrim yang mudah disediakan menjadi pilihan resipi pertama RM20je episod ini. Sementara itu, Kuih Sagu pula ialah resipi kedua yang dikongsi bersama anda. Juga mudah untuk disediakan sebagai juadah bersama keluarga mahupun meraikan handai taulan. Selamat Mencuba!
Buat anda yang ingin mengenali dengan lebih dekat Dewi REMAJA sesi 2014/15. Episod ini kami tampilkan lima finalis iaitu Fatin Amira, Nia Hanem, Kate Davies, Zamrina Zamrim dan Fify Azmi. Ketahui apakan yang mendorong mereka menyertai Pencarian Dewi REMAJA? Finalis yang lain akan ditampilkan di episod-episod akan datang.
Tiada nas daripada al-Quran mahupun Hadis menetapkan kewajipan memberi wang hantaran dalam majlis perkahwinan. Apa diwajibkan dalam Islam adalah mas kahwin atau mahar dan ternyata wang...
KETIKA ini kita lihat ramai di kalangan artis berhijrah daripada kehidupan lama mereka kepada kehidupan baru.
Adakah solat seseorang lelaki yang digelarkan sebagai "pondan" diterima? Ikuti kupasan lanjut, bukan sahaja berkaitan solat, tetapi juga berkenaan dengan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) dalam episod Comeynya Ugama kali ini.
#
5 Pilihan Editor
SHAH ALAM - Kementerian Kewangan semalam mengumumkan lebih banyak barang dan perkhidmatan tidak akan dikenakan cukai barang dan perkhidmatan (GST) yang akan bermula, 1 April ini.
PUTRAJAYA - Anak perempuan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Puan Sri Noorainee Abd Rahman, Najwa, selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, Idris Koh Keng Hui di kediaman rasmi timbalan perdana menteri, Sri Satria di sini, semalam.
TAWAU - Kementerian Dalam Negeri (KDN) tidak akan berkompromi tentang masalah disiplin dan integriti mana-mana pegawai di semua agensi di bawah kementerian itu, kata Timbalan Menterinya Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.
SERDANG - Proses pengauditan dilaksanakan Ketua Audit Negara terhadap 1Malaysia Development Bhd (1MDB) bertujuan mencari kebenaran, bukan suatu 'cara klasik untuk menghentikan komen', kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Paul Low Seng Kuan hari ini.
PUTRAJAYA - Kos kemasukan pesakit ke wad hospital swasta lebih rendah apabila Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) dilaksanakan memandangkan cukai perkhidmatan kesihatan semasa yang dikenakan terhadap lojing dan makanan dimansuhkan, demikian menurut Kastam.
Lagi Kerjaya >>