SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hot
Gadai Nyawa Demi Tanah Merdeka
Bukan mudah untuk mengecapi dan mengekalkan kemerdekaan yang diperoleh sejak lebih separuh abad lalu. Bagi bekas-bekas pejuang negara, kemerdekaan setiap tahun yang mendatang membawa seribu satu makna dan ertinya yang tersendiri.
Sinar Merdeka
Kemakmuran Malaysia dihargai warga asing dan tempatan kerana semangat perpaduan yang lahir sejak 57 tahun lalu.
NKRA Pantau Inisiatif Pencegahan Rasuah Negara
Rasuah merupakan fokus utama Program Transformasi Kerajaan secara menyeluruh kerana ia dilihat sebagai masalah utama yang dapat menghalang Malaysia menjadi negara berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020...
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
merdeka
57 tahun yang lalu, laungan keramat ini boleh menitiskan air mata setiap lapisan masyarakat tanpa mengira bangsa dan agama.
Gadai Nyawa Demi Tanah Merdeka
Bukan mudah untuk mengecapi dan mengekalkan kemerdekaan yang diperoleh sejak lebih separuh abad lalu. Bagi bekas-bekas pejuang negara, kemerdekaan setiap tahun yang mendatang membawa seribu satu makna dan ertinya yang tersendiri.
Sinar Merdeka
Kemakmuran Malaysia dihargai warga asing dan tempatan kerana semangat perpaduan yang lahir sejak 57 tahun lalu.
wacana29
ISU halal bukanlah sesuatu yang boleh dipandang enteng oleh masyarakat pengguna terutamanya mereka yang beragama Islam.
Wacana GST Siapa Untung Siapa Rugi Bhg 1
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-28 dengan membawa tajuk "GST: Siapa Untung Siapa Rugi".
Wacana Sinar Ke-27 Hudud: Bersediakah Kita ? Bahagian 2
Perbincanagan ilmiah barisan panel yang mengupas secara adil mengenai isu yang menarik perhatian semua rakyat Malaysia.
Khalid Bagai Harimau Cedera
Ikuti temu bual Sinar Harian Online bersama Ahli Jawatankuasa (AJK) Pas Pusat merangkap Pengarah Eksekutif Pusat Penyelidikan Pas, Dr Dzulkefly Ahmad untuk mengulas lanjut kemelut politik yang dihadapi Pas untuk terus kekal relevan dalam landskap politik di negara ini.
Kemiskinan Bandar Cabaran Baharu LZS
ISU KEMISKINAN bukanlah satu isu baharu dalam Islam bahkan sejak zaman Nabi Muhammad SAW lagi perkara itu sentiasa wujud dan selepas kedatangan Islam, golongan itu diiktiraf sebagai mereka yang wajib dibantu dengan sebaik-baiknya.
Panas Selama 18 Bulan
MUNGKIN ramai yang masih tidak banyak mengetahui mengenai ancaman El Nino. Ada yang sangat bimbang berhadapan dengan krisis cuaca itu, tetapi ada juga yang tidak langsung mengambil tahu perkara tersebut.
Peristiwa Sepanjang Minggu 17 hingga 24 Ogos
Peristiwa Sepanjang Minggu 17hb hingga 24hb Ogos 2014
Peristiwa Sepanjang Minggu 10hb hingga 18hb Ogos
Peristiwa Sepanjang Minggu 10hb hingga 18hb Ogos 2014
zuraidah
Peristiwa Sepanjang Minggu 3 hingga 10 Ogos 2014.
Tidak Perlu Tukar MB
Kepimpinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim masih dipandang tinggi oleh rakyat Selangor. Rata-rata rakyat Selangor melahirkan rasa hairan dengan cadangan pertukaran Menteri Besar yang dibuat secara mendadak oleh Pakatan Rakyat.
Isu Barangan Kawalan: Peniaga, Pengguna Bimbang
Mutakhir ini rata-rata penduduk dilanda kebimbangan terhadap isu bekalan barangan kawalan yang semakin diperkatakan, tinjauan Sinar Harian Online mendapati,ada sesetengah pekedai dan pembekal sememangnya sedang menghadapi masalah berkaitan barang kawalan.
Kes Rogol: Perlu Perkukuh Institusi Keluarga
Orang ramai berpendapat pengukuhan institusi keluarga perlu diutamakan bagi melahirkan generasi berakhlak dan menjauhi larangan agama.
5 Pilihan Editor
Najib Tun Razak
KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berharap keluarga mangsa pesawat MH17 yang menerima jenazah orang tersayang mereka hari ini supaya kekal tabah.
Isu MB Selangor
SELAYANG - Pertubuhan Kebajikan Pengundi Selangor (Pen-Sel) meminta PR akur titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dengan segera mencadangkan nama calon Menteri Besar Selangor yang baharu.
mh17
KUALA LUMPUR - "Assalamualaikum. Siapa pun kamu, apa jua keadaan kamu, kami hanyalah menjalankan tugas dan tanggungjawab yang diberi.
tol
SHAH ALAM - Rata-rata pengguna Lebuhraya Persekutuan dilihat masih tidak bersedia untuk mempraktikkan kaedah bayaran tol secara elektronik di Plaza Tol Sungai Rasau dan Plaza Tol Batu Tiga.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf