SENTIASA
BERHUBUNG
Laporan Banjir
5 Paling Hangat
  1. Kes Altantuya: Akhirnya Razak Baginda buka mulut
  2. ‘Minta maaf atau tindakan undang-undang’
  3. Pesawat yang dilapor hilang seluruh dunia
  4. Lapan tips jika anda makan gaji
  5. MH370 diisytihar kemalangan
Waris-waris mangsa pesawat MAS penerbangan MH370 melahirkan kekesalan kepada pihak Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA) ekoran tidak dimaklumkan mengenai sidang media yang dijadualkan, di Putrajaya hari ini.
Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng disifatkan sebagai tidak bercakap benar sepenuhnya berhubung dakwaan Pas telah bersetuju dengan cadangan melaksanakan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) di Pulau Pinang.
Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali mencabar Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng bersemuka selepas Ketua Menteri Pulau Pinang itu mengeluarkan kenyataan yang menyerang Pas berhubung isu pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT).
Cover Hari Ini

Biasiswa Karangkraf
Sinar TV
Bumbung Sekolah Kebangsaan (SK) Seksyen 20 di Shah Alam rosak setelah dilanda ribut petang tadi. Yang DiPertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SK Seksyen 20...
Waris-waris mangsa pesawat MAS penerbangan MH370 melahirkan kekesalan kepada pihak Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA) ekoran tidak dimaklumkan mengenai sidang media yang dijadualkan, di Putrajaya hari ini.
Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali mencabar Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng bersemuka selepas Ketua Menteri Pulau Pinang itu mengeluarkan kenyataan yang menyerang Pas berhubung isu pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT).
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-34 dengan membawa tajuk "Kelantan Pasca Banjir: Bicara hati ke hati Pas, Umno Bangunkan Semula Kelantan"...
Ketua Penerangan Umno Kelantan, Datuk Md Alwi Che Ahmad menganggap bencana banjir yang melanda Kelantan baru-baru ini sebagai satu isyarat kepada kerajaan Kelantan dan juga kerajaan pusat untuk mempertingkatkan kerjasama demi rakyat negeri itu.
Timbalan Menteri Besar Kelantan, Mohd Amar Nik Abdullah menolak dakwaan pembalakan menjadi punca banjir besar di negeri itu, baru-baru ini. Beliau berkata demikian dalam sesi Wacana Sinar ke-34 yang bertajuk Kelantan Pasca Banjir di Auditorium Sultan Muhammad V, Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, hari ini.
Nama NGO Islam, Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) suatu ketika dahulu cukup disegani semua pihak dalam usaha dakwah di negara ini khususnya ketika Datuk Seri Anawar Ibrahim menjadi presidennya pada awal 70-an.
Pembentukan ini adalah hasil daripada perbincangan dengan pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN), kerana ketua pengarahnya, berbincang dengan saya dan menzahirkan kepentingan pengurusan integriti ini ada dalam pengurusan banjir kerana duit yang diberikan kerajaan sebanyak RM500 juta adalah satu jumlah yang besar dan dibimbangi akan berlaku kebocoran.
KERAJAAN campuran Pas - Umno Kelantan. Mungkin ia alergik bagi sesetengah orang, namun bagi Datuk Dr Hussamuddin Yaacub, hanya itu jalan yang ada untuk memastikan kelancaran usaha membina semula...
SOROTAN Seminggu 19hb 25hb Januari 2015
Sorotan Seminggu 5hb - 11hb Januari 2015
Sorotan Seminggu 5hb - 11hb Januari 2015
Walaupun negara sudah menikmati kadar harga minyak yang rendah sejak bulan lalu namun, rakyat masih membayar harga barang keperluan pada kadar sama ketika harga minyak melambung.
Ekoran operasi penguatkuasaan yang dijalankan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sejak kebelakangan ini, timbul rasa kurang senang dalam kalangan pengguna.
Calon Pas, Wan Rosdi Wan Ibrahim berjanji akan menyelesaikan masalah Persatuan Pemandu Kereta Sewa Pengkalan Kubor. Beliau akan membantu persatuan dengan membaiki bumbong bangunan buat permulaan.
Buat peminat Aaron Aziz dan Lisa Surihani, Media Hiburan tampilkan mereka sebagai penghias muka hadapan edisi ini khusus untuk tatapan anda.
Juliana Sophie Evans ditampilkan di muka hadapan majalah Pesona pengantin keluaran terbaharu. Ingin tahu perkembangan terkini dunia seni Juliana, pastikan anda tidak ketinggalan memiliki majalah Pesona Pengantin di pasaran.
Cinta, Kasih & Sayang disifatkan sebagai anugerah terindah oleh tiga-tiga selebriti pilihan yang menghiasi muka hadapan majalah NONA keluaran terbaharu. Nak tahu lebih lanjut bicara mereka bertiga, pastikan anda tidak ketinggalan memiliki majalah NONA di pasaran.
Tiada nas daripada al-Quran mahupun Hadis menetapkan kewajipan memberi wang hantaran dalam majlis perkahwinan. Apa diwajibkan dalam Islam adalah mas kahwin atau mahar dan ternyata wang...
KETIKA ini kita lihat ramai di kalangan artis berhijrah daripada kehidupan lama mereka kepada kehidupan baru.
Adakah solat seseorang lelaki yang digelarkan sebagai "pondan" diterima? Ikuti kupasan lanjut, bukan sahaja berkaitan solat, tetapi juga berkenaan dengan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) dalam episod Comeynya Ugama kali ini.
#
5 Pilihan Editor
KUALA LUMPUR - Universiti Malaysia Perlis (Unimap) kini dalam proses membangunkan gajet atau peranti untuk mengesan kehadiran nyamuk aedes betina yang bertujuan mengurangkan masalah wabak denggi.
KUALA TERENGGANU - Gerakan militan Negara Islam (IS) mungkin tidak berjaya menarik minat pihak tertentu di negara ini untuk menyertai kumpulan radikal itu sekiranya Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) memainkan peranan dengan cukup baik.
ALOR SETAR - Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Kedah bimbang dengan kewujudan sekolah demokrasi yang didakwa dilancarkan sebuah parti politik di negara ini.
KUALA LUMPUR - Umat Islam di seluruh negara diseru supaya mengadakan majlis tahlil khusus untuk semua penumpang dan anak kapal MH370 selepas solat Jumaat, esok.
SHAH ALAM - Bersempena dengan Karnival Karangkraf 2015 yang bakal berlangsung esok hingga Ahad ini, majalah terbitan Karangkraf, Dara.com memperkenalkan kempen kesedaran, ‘Save Your Dara’.
Lagi Kerjaya >>