SHAH ALAM - "Saya kesal Tun Dr Mahathir Mohamad memilih untuk mempolitikkan kes jenayah yang telah diputuskan oleh mahkamah undang-undang," demikian menurut bekas pembantu peribadi Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Saiful Bukhari menerusi tulisannya di Facebook hari ini berkata, Dr Mahathir perlu menghormati keputusan mahkamah.

"Saya menggesa Tun Mahathir menghormati keputusan mahkamah. Sebagai bekas Perdana Menteri, beliau perlu tahu lebih baik. Saya adalah mangsa sebenar Akta Kematian Anwar Ibrahim," tulisnya.

Saiful Bukhari ketika bergambar bersama Mahathir.

Katanya, kuasa dan cita-cita telah benar-benar membutakannya kepada fakta kes jenayah.

"Betapa mudahnya seseorang dapat melupakan prinsip-prinsip dan makna keadilan ketika ia melayani tujuan politik terdesak.

"Pada bulan Oktober 2014, Tun Mahathir telah menyatakan simpatinya terhadap saya sebagai mangsa ketika saya melawatnya di pejabat Yayasan Perdana, bersama isteri saya dan anak saya yang baru lahir," katanya lagi.

Saiful Bukhari turut mengakui dalam politik, tidak ada kawan tetap atau musuh, hanya minat.

[ARTIKEL BERKAITAN: Mahathir, Montley desak pembebasan segera Anwar]

"Dan minat itu, sayangnya berkhidmat untuk lebih buruk, keadilan, kebenaran, lebih kuasa," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) digesa melakukan siasatan segera terhadap kekayaan luar biasa yang dimiliki keluarga Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad.
  • SHAH ALAM - "Mereka yang mendakwa mereka sokong saya (dan mahu Tan Sri Muhyiddin disingkir dari Bersatu) sebenarnya adalah musuh saya yang berjuang untuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," demikian ujar Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad.
  • KLANG - Sebuah badan bukan kerajaan membuat laporan polis terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad atas tindakannya menghadiri perhimpunan Bersih 4 di Dataran Merdeka, kelmarin.
  • SHAH ALAM - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, beliau tetap menyayangi Tun Dr Mahathir Mohamad walaupun bekas Perdana Menteri tersebut hadir ke perhimpunan Bersih 4.0, semalam.