KUALA LUMPUR - Satu kejadian tanah runtuh berlaku di Kilometer 12.2 menuju Genting Highlands iaitu 1.5 kilometer sebelum jalan keluar ke Gohtong Jaya di sini malam ini.
   
Jurucakap Balai Bomba dan Genting Highlands berkata kejadian itu berlaku pada kira-kira 8.30 malam tadi ketika hujan lebat.
   
"Setakat ini tiada kemalangan jiwa dilaporkan," katanya ketika dihubungi Bernama.
   
Beliau berkata kejadian itu bagaimanapun tidak menjejas lalu lintas kerana hanya dua lorong naik di kawasan tanah runtuh ditutup, iaitu di bahagian jalan menghala ke Gohtong Jaya.
   
"Kerja pembersihan jalan dan pembukaan jalan alternatif kini sedang giat dijalankan," katanya.
   
Beliau berkata pihaknya bergegas ke tempat kejadian selepas menerima panggilan daripada orang ramai berhubung kejadian itu.
   
Sebuah jentera dengan enam anggota dikejarkan ke tempat kejadian, katanya. - Bernama
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Tiga buah kereta yang diletakkan di tepi jalan berhampiran sebuah bukit dekat Taman Bukit Cheras di sini rosak ditimbus tanah runtuh dalam kejadian pagi tadi.
  • KUALA LUMPUR - Laluan alternatif kedua iaitu Jalan Lama Persekutuan Kuala Lumpur-Bentong dibuka kepada kenderaan ringan pada pukul 11 pagi hari ini selepas ditutup berikutan banjir lumpur di Km52.4 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak, Rabu lepas.
  • KUALA LUMPUR - Punca sebenar kejadian banjir lumpur di Lebuhraya KL-Karak semalam hingga menyebabkan ribuan pengguna laluan itu terkandas, bakal disiasat pihak berkuasa namun, beberapa pihak tidak menolak kemungkinan bencana itu berlaku kerana aktiviti pembalakan dan pembangunan yang tidak terkawal.
  • KUALA LUMPUR - "Sepatutnya 45 minit lagi kita dah boleh‎ sampai ke rumah, namun akibat banjir lumpur kami terpaksa menghabiskan masa selama sembilan jam dengan membuat satu pusingan besar untuk pulang ke rumah,"
  • KUALA LUMPUR - Berikut kejadian tanah runtuh yang dilaporkan berlaku di Lebuhraya Karak sejak 1985 hingga 2015.