KOTA BHARU - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia SPRM mengesahkan pihaknya telah membuat serbuan kepada kediaman Tan Sri Isa Samad di Selangor malam ini.

Ketua Pesuruhjaya SPRM,  Datuk Dzulkifli Ahmad berkata serbuan tersebut dilakukan terhadap kediaman bekas Pengerusi Felda Global Ventures Bhd itu sebagai satu serbuan biasa sebagai susulan penahanan seseorang itu.

"Semakan dilakukan di kawasan kediaman beliau bagi menjalankan semakan terhadap dokumen yang di simpan dalam rumah beliau.

"Esok kita akan buat permohonan reman di Mahkamah Majistret Putrajaya," katanya dalam sidang media selepas menyaksikan Majlis Menandatangani  Ikrar Bebas Rasuah Badan Bukan Kerajaan dan PIBG Kelantan di Institut Latihan Perindustrian, Pengkalan Chepa.

Ditanya sama ada akan ada tangkapan susulan termasuk turut menahan isteri Isa Samad, beliau enggan mengulas lanjut.

Akhbar hari ini melaporkan,SPRM menahan bekas Pengerusi Felda Global Ventures Holdings Behad (FGV), Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad hari ini bagi membantu siasatan berhubung isu pembelian dua buah hotel oleh Felda Investment Corporation (FIC).

Sementara itu, ketika mengulas mengenai, rayuan berhubung pembatalan reman ke atas EXCO Pulau Pinang Phee Boon Poh bersama pengarah dan pengurus kilang haram, Dzulkifli berkata, Pejabat Peguam Negara sudah bersetuju untuk memfailkan rayuan terhadap keputusan itu sama ada esok atau lusa.

 
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PUTRAJAYA - Tempoh reman lima hari seorang penyelesai yang disiasat berhubung isu jual beli tanah di Kampung Serampang Indah, Jempol, Negeri Sembilan yang dahulunya dikenali sebagai Ladang Gatco yang berakhir hari ini dilanjutkan empat hari lagi.
  • KUALA NERUS - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak cenderung mengambil tindakan terhadap individu daripada parti politik tertentu, sebaliknya setiap siasatan yang dibuat adalah profesional dan adil.
  • SHAH ALAM - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan tiga pegawai Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa, semalam di pejabat ahli parlimen itu di Kota Damansara.
  • PUTRAJAYA - Ketua Eksekutif sebuah perbadanan bergelar Datuk dan dua individu lain yang direman Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan kes penyelewengan dana kerajaan berjumlah RM40 juta dibebaskan hari ini.
  • JOHOR BAHRU - Kesedaran masyarakat terhadap pencegahan rasuah dan salah guna kuasa dilihat semakin meningkat berikutan peningkatan pemberi maklumat kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kebelakangan ini.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.