PETALING JAYA - Laporan penuh siasatan kebakaran bangunan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) di Jalan Gasing di sini dijangka siap dalam tempoh seminggu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Petaling Jaya Mohd Hafiz Mat Dali berkata tempoh itu adalah bagi mengenal pasti punca kejadian sebelum mengisytiharkan keseluruhan unit berkenaan selamat digunakan.

"Di samping itu, kita juga akan menilai jumlah kerugian yang terlibat," katanya kepada Bernama di lokasi kejadian.

Mohd Hafiz berkata, setakat ini, pasukan forensik telah selesai mengambil sampel dari kawasan kebakaran.

Tinjauan Bernama setakat 5 petang ini mendapati kakitangan KWSP sedang berkumpul bagi mengambil barangan peribadi yang ditinggalkan dalam bangunan itu dengan bantuan anggota Bomba.

Seramai 527 orang pekerja berada di bangunan setinggi enam tingkat itu ketika kejadian dan tiada mangsa yang cedera.

Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor menerima panggilan berhubung kejadian itu kira-kira 11.52 pagi ini dan tiba di lokasi tujuh minit kemudian dan dapat mengawal kebakaran dalam tempoh 30 minit. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Empat lot kedai di Jalan Karburretor Batu 8 Kota Kemuning Seksyen 34 di sini musnah dalam kebakaran kira-kira jam 10.56 malam tadi.
  • KODIANG - Seorang lelaki berstatus Orang Kurang Upaya (OKU) di temui rentung dalam suatu kejadian kebakaran di rumahnya di Batu 4, Pida 8 di sini, malam tadi.
  • KUALA LUMPUR - Gara-gara dapur terbakar, dua unit kediaman di Blok C 13 Taman Melati di sini terjejas dalam kejadian kira-kira 4.30 petang tadi.
  • IPOH - [VIDEO] Seorang pekerja kilang parah akibat melecur manakala enam kakitangan yang lain terselamat dalam kejadian kebakaran di kilang petrokimia di Kawasan Perindustrian Bukit Merah di sini, petang tadi.