KUALA TERENGGANU - “Saya datang hanya nak dapatkan perkhidmatan mengurut badan sahaja kerana penat bekerja, tidak ada niat lain,” itulah alasan diberikan seorang lelaki yang masih berstatus suami orang ketika dicekup sedang asyik diurut oleh seorang wanita warga Thailand, di sebuah rumah urut di bandar raya di sini, semalam.

Dalam serbuan kira-kira jam 11 malam, selain menahan lelaki berusia 25 tahun dan berasal dari Kedah itu, penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) berjaya membongkar taktik diamalkan premis itu iaitu dengan menekan loceng sebagai isyarat kepada pelanggan bagi mengelak daripada ditangkap berkhalwat.

Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama negeri, Datuk Wan Mohd Wan Ibrahim berkata, bagaimanapun lelaki yang memaklumkan pergi ke premis itu untuk mengurut badan kerana kepenatan bekerja tidak sempat keluar walaupun seorang pekerja lelaki di situ ada memberi isyarat sebaik menyedari kehadiran penguat kuasa JHEAT.

“Sebaik penguatkuasa sampai dipintu premis itu, seorang pekerja bertindak berlari menuju ke kaunter untuk menekan loceng sebagai syarat memaklumkan tukang urut warga Thailand yang sedang mengurut di tingkat satu mengenai kehadiran penguatkuasa.

“Semua tukang urut sempat keluar dari bilik masing-masing sebaik menerima isyarat diberikan tetapi hanya satu bilik sahaja yang tidak sempat keluar kerana terlalu asyik mengurut,” katanya.

Wan Mohd berkata, lelaki terbabit dibawa ke pejabat JHEAT untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 31 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) (Terengganu) 2001 kerana berkhalwat.

Katanya, lelaki terbabit bagaimanapun dibebaskan dengan bon jaminan sebaik keterangannya diambil sebelum hadir ke mahkamah bagi proses pendakwaan.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA TERENGGANU - Sepasang kekasih yang langsung tidak menghormati kesucian bulan Ramadan selepas dicekup di sebuah rumah menerima pembalasan apabila dijatuhi hukuman denda RM2,600 oleh Mahkamah Rendah Syariah Kuala Terengganu, di sini, hari ini.
  • KUALA TERENGGANU - Seorang berstatus isteri, seorang janda anak satu dan seorang anak dara antara individu yang ditangkap khalwat bersama pasangan masing-masing oleh penguatkuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) dalam operasi cegah maksiat sempena Tahun Baharu 2018 di sini awal pagi tadi.
  • KOTA BHARU - Seorang ibu tunggal dipercayai berkhalwat dengan suami orang dicekup dalam serbuan oleh penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan, di Lorong Kubur Maras, Jalan Langgar, di sini, pagi tadi.
  • KUALA TERENGGANU - Mengakui terhutang budi kerana teman lelakinya sering membantu dari segi kewangan untuk memajukan perniagaan, seorang wanita ‘terlupa’ dirinya berstatus isteri sehingga sanggup menjalin cinta dengan lelaki berlainan bangsa itu.
  • KUALA TERENGGANU - Seorang janda anak dua bukan sahaja mengaku menempah hotel semata-mata untuk melampiaskan nafsu bersama kekasihnya, tetapi tanpa segan silu mengaku sudah pun melakukan hubungan seks sebelum bilik berkenaan diserbu penguatkuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT), Selasa lalu.