PETALING JAYA - Ahli keluarga bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mempersoalkan berapa lama lagi beliau harus menanggung kesakitan dalam penjara.

Anaknya, Nurul Nuha Anwar meminta agar pihak terlibat segera membebaskan ayahnya daripada penjara.

“Berapa lama lagi ayah kena tahan semua ini? Dia sakit, jalani pembedahan dan kemudian kena masuk penjara semula?

“Sekarang di pusat rehabilitasi pun, banyak sekatan yang dia tidak boleh buat, para doktor dan fisioterapi tiada masalah tapi...” luahnya kecewa sewaktu sidang media di Ibu Pejabat PKR, hari ini.

[ ARTIKEL BERKAITAN: Kimberly Motley percaya Anwar boleh dibebaskan ]

Terdahulu, Anwar dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) awal November lalu  untuk menjalani penilaian pra-pembedahan pada  bagi merawat kecederaan di bahu kanannya berikutan terlibat kemalangan September lalu dan menjalani pembedahan 12 November.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Figura terkenal dan ikon berpengaruh seperti Neelofa sepatutnya berfikir 100 kali sebelum lancar koleksi terbaru tudung dan sambutan ulang tahun kelahiran ke-29 di sebuah kelab malam.
  • SHAH ALAM - Dutch Lady Malaysia mengesahkan semua produknya selamat dan memenuhi standard keselamatan makanan Malaysia serta antarabangsa.
  • PETALING JAYA - "Industri hiburan tanah air kini menjadi sasaran sindiket dadah kerana mengangapnya sebagai pasaran menarik," kata Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed.
  • KUALA LUMPUR - Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengumumkan dua inisiatif baharu untuk warga dan veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melalui pewujudan Amanah Saham Bumiputera Zulu (ASB-Z) dan Tabung Khas bagi Badan Kebajikan Keluarga Angkatan Tentera (Bakat).
  • KUALA LUMPUR - Kren yang tumbang di kawasan pembinaan Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE) di Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) berhampiran Dataran Ukay di sini pagi tadi, telah dialihkan sepenuhnya.