KUALA LUMPUR - Ribut petir di perairan Kedah, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Terengganu, Pahang dan Labuan dijangka berterusan sehingga malam ini.

Jabatan Meteorologi Malaysia dalam kenyataan berkata keadaan ini boleh menyebabkan angin kencang sehingga 50 kilometer sejam dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter (11 kaki) dan berbahaya kepada bot-bot kecil. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Hujan dan ribut petir dijangka melanda kebanyakan negeri terutama pada waktu petang hingga awal malam ini, demikian menurut Jabatan Meteorologi Malaysia.
  • KUALA LUMPUR - Hujan dan ribut petir dijangka berlaku di kebanyakan negeri terutama pada waktu petang, hari ini menurut Jabatan Meteorologi Malaysia.
  • KOTA BHARU - "Saya terkejut sebaik sahaja mendongak ke langit dan melihat 'kepala angin' datang dari arah pasaraya Mydin Mall, Kubang Kerian," kata saksi kejadian ribut teruk, pemandu kereta sewa, Abdul Hadi, 40-an.
  • NILAI - Sebanyak 26 buah rumah rosak akibat dilanda ribut bersama hujan lebat di tiga kawasan berasingan di Mantin, kira-kira 20km dari sini, semalam.