SHAH ALAM - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, turut menzahirkan rasa dukacita dan salam takziah di atas berita pemergian Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem pada tengah hari tadi.

Menerusi catatan terbaharu di Twitter beliau, Najib memaklumkan beliau akan ke Sarawak bagi menziarahi jenazah Allahyarham.

"Innalillahiwainnailaihirajiun. Terima berita sedih Tan Sri Adenan Satem telah pulang ke rahmatullah. Takziah kepada keluarga Allahyarham. Saya akan ke Sarawak untuk menziarahi jenazah,"tulisnya.

[ARTIKEL BERKAITAN: Ketua Menteri Sarawak meninggal dunia]

Mengingatkan kembali jasa Allahyarham, Najib berkata Malaysia kehilangan seorang tokoh yang hebat.

"Jasa Allahyarham kepada negeri dan rakyat negeri Sarawak amat besar, dan Malaysia telah kehilangan seorang pemimpin berwibawa.

"Moga ALLAH SWT mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham. Al-Fatihah," tulisnya lagi.

 

 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Lepar Datuk Mohd Shohaimi Jusoh yang meninggal dunia awal hari ini.
  • SHAH ALAM - Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah merakamkan takziah kepada seluruh ahli keluarga pelajar-pelajar Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Hujung yang terlibat dalam insiden kebakaran, awal pagi tadi.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan takziah kepada keluarga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Lenggeng Datuk Ishak Ismail yang meninggal dunia malam tadi.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan takziah kepada keluarga veteran Umno Datuk Siti Rahmah Kassim yang meninggal dunia pagi tadi.