KUALA LUMPUR - Sebuah pesawat Malaysia Airlines yang membawa 61 penumpang dan enam orang anak kapal tergelincir semasa mendarat di Lapangan Terbang Sibu dalam hujan lebat malam ini.

Tiada kecederaan yang dilaporkan dalam kejadian 10.17 malam itu yang melibatkan Penerbangan MH2718 daripada Kuala Lumpur.

"Semua di atas pesawat selamat dibawa turun menerusi dua rakit gelongsor," kata syarikat itu menerusi Facebook.

Ia berkata siasatan segera telah diadakan bagi menentukan punca kejadian itu yang melibatkan pesawat Boeing 737-800.

"Keselamatan semua penumpang menjadi keutamaan Malaysia Airlines," tambahnya. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Pesawat Malaysia Airlines dalam penerbangan ke Kuala Lumpur yang terpaksa berpatah ke Melbourne pada Rabu kerana seorang penumpang "membuat kacau", dijadual berlepas dari bandar raya Australia itu pada 8 malam ini waktu tempatan.
  • KUALA LUMPUR - Penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH127 yang sedang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur di (KLIA) Sepang menuju ke Perth Australia tidak meneruskan penerbangan kerana disyaki sebuah tayar pesawat itu pecah.
  • SEPANG - Dua tayar pesawat penerbangan Malaysia Airlines MH726 dari Jakarta mengempis selepas mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur hari ini.
  • KUALA LUMPUR - Penumpang penerbangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH2718 yang tergelincir semasa mendarat di Lapangan Terbang Sibu Sabtu lepas, terselamat kerana kecekapan kapten kapal tersebut yang berjaya mengawal situasi dengan baik sekali, kata pakar penerbangan.