PADANG BESAR - Seorang pengawal keselamatan yang ditugaskan di tapak projek stesen Keretapi Tanah Melayu Berhad Bukit Keteri dekat sini ditahan berhubung kes kehilangan pelbagai jenis peralatan binaan bernilai kira-kira RM27,000 di tapak projek itu semalam.

Ketua Polis Daerah Padang Besar, Supt Che Man Md Dros berkata, siasatan polis mendapati banyak keraguan daripada maklumat pengawal keselamatan itu menyebabkan dia ditahan untuk siasatan.

Beliau berkata, pihaknya telah mendapat perintah untuk menahan reman lelaki itu selama empat hari bermula hari ini.

Berdasarkan laporan awal, pengawal keselamatan itu mengadu telah mengesan setor yang menyimpan barangan itu telah diceroboh ketika dia melakukan rondaan sekitar jam 4 pagi semalam dan laporan dibuatnya kepada penyelia tapak projek itu lebih empat jam kemudian. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PADANG BESAR - Beberapa wakil peneroka Felda Mata Ayer di sini membuat laporan polis terhadap Mazlan Aliman, presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) kerana mereka khuatir rancangannya mengadakan ceramah di tanah rancangan itu akan menjejaskan ketenteraman awam.
  • PADANG BESAR - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mempelawa parti-parti politik yang bercadang untuk bertanding pada PRU14 supaya menyerahkan senarai nama bakal calon kepada suruhanjaya itu untuk disaring.
  • PADANG BESAR - Seorang rakyat Thailand, yang cuba menyeludup keluar 100 kilogram minyak masak bersubsidi, ditahan oleh Agensi Kawalan Sempadan Malaysia (AKSEM) Padang Besar di KM9.9 Jalan Wang Kelian-Kaki Bukit, semalam.
  • PADANG BESAR - Semua kes buli hendaklah diselesaikan oleh pihak sekolah, Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) atau Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) dan tidak perlu dibawa kepada Kementerian Pendidikan untuk keputusan.
  • PADANG BESAR - Tiga individu termasuk dua rakyat Thailand diberkas Agensi Kawalan Sempadan (AKSEM) Perlis kerana cuba menyeludup 58 cicak jenis bearded dragon dan lapan kura-kura jenis sulcata dari Thailand ke negara ini, di sini, petang semalam.