PADANG BESAR - Seorang pengawal keselamatan yang ditugaskan di tapak projek stesen Keretapi Tanah Melayu Berhad Bukit Keteri dekat sini ditahan berhubung kes kehilangan pelbagai jenis peralatan binaan bernilai kira-kira RM27,000 di tapak projek itu semalam.

Ketua Polis Daerah Padang Besar, Supt Che Man Md Dros berkata, siasatan polis mendapati banyak keraguan daripada maklumat pengawal keselamatan itu menyebabkan dia ditahan untuk siasatan.

Beliau berkata, pihaknya telah mendapat perintah untuk menahan reman lelaki itu selama empat hari bermula hari ini.

Berdasarkan laporan awal, pengawal keselamatan itu mengadu telah mengesan setor yang menyimpan barangan itu telah diceroboh ketika dia melakukan rondaan sekitar jam 4 pagi semalam dan laporan dibuatnya kepada penyelia tapak projek itu lebih empat jam kemudian. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PADANG BESAR - Sebelas lelaki yang leka bermain judi belangkas di belakang sebuah rumah di Kampung Luar, Jalan Pangkas-Chuping diberkas polis, awal pagi semalam.
  • PADANG BESAR - Akibat enggan memberi wang kepada anaknya, seorang kontraktor di Batu 4 ½, Jalan Kampung Padang Melangit di sini maut akibat ditetak dengan parang dan ditikan dengan pisau sehingga perutnya terburai.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.