PELAYAR laman sosial langsung tidak bertapis meluahkan rasa marah mereka terhadap seorang pemandu kereta Perodua Axia yang memandu melawan arus di Lebuhraya NPE, Taman Dato Haron Kuala Lumpur semalam.

Dalam satu video yang dimuat naik laman Facebook Info Roadblock JPJ/Polis, pemandu berkenaan, dipercayai seorang lelaki dirakam memandu laju apabila dikejar oleh polis.

Pada suatu ketika, kenderaan tersebut dirakam memandu perlahan dan memberi peluang kepada pihak polis yang dilihat berlari dan mengetuk cermin sebelah pemandu.

Bagaimanapun, usaha polis sia-sia apabila pemandu berkenaan memecut laju, selain hampir melanggar beberapa individu lain yang cuba menghentikannya.

Akhirnya, pemandu 'gila' berkenaan dikepung pengguna jalan raya lain, memaksanya berhenti.

Setakat ini, tiada maklumat lanjut diperolehi mengenai kes tersebut.

Sementara itu, orang ramai 'sebulat suara' menggesa pihak berkuasa mengenakan hukuman yang setimpal terhadap pemandu Axia terbabit.

"Pemandu tak takut lawan arus sebab denda murah, mereka mampu bayar," kata Abdul di posting Info Roadblock JPJ/Polis.

"Gantung lesen atau penjara seumur hidup. Tindakan yang boleh membawa maut," kata Haris.

"Tolong la. Binatang macam ni (patut) dikenakan tindakan undang-undang yang keras. Binatang ni bakal membunuh ahli keluarga orang lain," kata Razman.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • GEORGETOWN - Pasaraya Sunshine mengambil inisiatif sendiri dengan menyimpan stok kopi yang didakwa menyebabkan simptom letih dan lemah terhadap dua lelaki selepas meminum kopi tersebut dalam kejadian minggu lalu.
  • KUALA LUMPUR - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menafikan berlaku kejadian tembak di sebuah pusat beli-belah di ibu kota seperti ditularkan di media sosial hari ini.
  • PUCHONG - Polis menahan enam lelaki yang bergaduh selepas kereta dinaiki mereka terbabit kemalangan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran pusat beli-belah di sini, semalam.
  • PUCHONG - Seorang penumpang kereta maut manakala seorang lagi cedera ringan dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran Jalan Bandar 3, Pusat Bandar Puchong di sini, pagi tadi.