LAGI cerita samseng jalanan yang tular di media sosial, semalam. Melalui satu perkongsian seorang pelayar wanita di laman Facebook, menceritakan detik cemas apabila kenderaan dipandunya, dihimpit empat kereta di Lebuhraya Utara Selatan.

Menurut pelayar terbabit, kejadian bermula apabila sebuah kenderaan jenis Honda City berwarna putih melakukan aksi berbahaya. Beliau cuba membunyikan hon kepada pemandu berkenaan.

Sebaliknya kenderaannya dihimpit tiga lagi kereta jenis Proton Preve, Gen 2 dan Persona yang turut mengepung kereta dipandunya. Lebih cemas, pemandu Honda City cuba melanggar kenderaan dipandunya, namun sempat mengelak. 

Dia menghentikan kenderaan. Keempat-empat kenderaan yang menghimpit turut berhenti. Pemandu keluar dan salah seorang daripada mereka mengetuk cermin kereta pemandu wanita itu.

Akibat ketakutan, dia tidak mengendahkan sebaliknya menghubungi Plus.  

Menurut status tersebut, anggota polis dari Balai Polis Mersing mengiring mereka sehingga tiba di destinasi dengan selamat.

Turut dimuat naik, video bersama anggota polis membantunya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • GEORGETOWN - Pasaraya Sunshine mengambil inisiatif sendiri dengan menyimpan stok kopi yang didakwa menyebabkan simptom letih dan lemah terhadap dua lelaki selepas meminum kopi tersebut dalam kejadian minggu lalu.
  • PELAYAR laman sosial langsung tidak bertapis meluahkan rasa marah mereka terhadap seorang pemandu kereta Perodua Axia yang memandu melawan arus di Lebuhraya NPE, Taman Dato Haron Kuala Lumpur semalam.
  • KUALA LUMPUR - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menafikan berlaku kejadian tembak di sebuah pusat beli-belah di ibu kota seperti ditularkan di media sosial hari ini.
  • PUCHONG - Polis menahan enam lelaki yang bergaduh selepas kereta dinaiki mereka terbabit kemalangan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran pusat beli-belah di sini, semalam.
  • PUCHONG - Seorang penumpang kereta maut manakala seorang lagi cedera ringan dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran Jalan Bandar 3, Pusat Bandar Puchong di sini, pagi tadi.