KUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan akan memantau dan memastikan bantuan banjir sampai kepada mangsa di Sarawak.

Beliau berharap agar mangsa banjir di negeri itu tabah dan mengikuti panduan yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa.

"Saya ambil maklum keadaan banjir di Sarawak, kerajaan akan pantau dan pastikan bantuan sampai kepada mangsa. Semoga semua tabah dan mengikuti panduan pihak berkuasa," katanya menerusi Twitternya hari ini.

Jumlah penduduk terjejas banjir di negeri ini terus meningkat kepada  4,859 orang merangkumi 1,463 keluarga setakat 8 malam ini.

Jurucakap Sekretariat Pengurusan Bencana Negeri Sarawak berkata keadaan banjir yang semakin memburuk itu menyaksikan penambahan 257 mangsa berbanding  4,602 orang yang dicatatkan  petang tadi. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PUTRAJAYA - Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua tidak boleh terus menerbitkan sebarang kenyataan dan klip video yang memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan selamat maju jaya kepada atlet luncur ais negara, Julian Yee Zhi-Jie dan atlet luncur salji, Jeffrey Webb yang bakal beraksi di Sukan Olimpik Musim Sejuk Pyeongchang, Korea Selatan dari 9 hingga 25 Februari ini.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor dan enam pihak lagi gagal membatalkan saman yang dikemukakan keluarga penyiasat persendirian mendiang P. Balasubramaniam, A Santamil Selvi dan tiga anaknya kerana mendakwa mereka kehilangan pendapatan dan terpaksa menjalani kehidupan dalam buangan di India selama lima tahun sejak 2008.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak dan syarikat pelaburan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan kerajaaan Malaysia gagal dalam permohonan untuk menangguhkan pemfailan pernyataan pembelaan masing-masing.