KANGAR -  Dua sahabat dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini, setelah didapati bersalah membunuh seorang lelaki dua tahun lalu.

Hakim Abu Bakar Katar menjatuhkan hukuman itu terhadap Mohamad Jazree Jaafar, 25, dan Mohd Naim Man, 28, setelah mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan sebarang keraguan yang munasabah terhadap pertuduhan.

Mereka dituduh secara bersama membunuh Bincharong Amnot, 23, di Kampung Tanah Baru, Kuala Perlis dekat sini, antara 8 malam 10 Sept 2015 hingga 9 pagi 11 Sept 2015.

Kedua-dua tertuduh yang bekerja kampung itu didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

Pada 12 Sept 2015, akhbar melaporkan mayat Bincharong ditemui terapung dengan kedua-dua tangan diikat dengan tali jala di perairan Kuala Perlis berhampiran Sungai Kampung Tanah Baru.

Pendakwaan dikendalikan Badius Zaman Ahmad, manakala Mohamad Jazree diwakili peguam Zamri Ibrahim dan Mohd Naim diwakili Zuhair Ahmad Zakuan.- Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • JOHOR BAHRU - Dua lelaki yang dikehendaki polis berhubung satu kes dadah dan bunuh merupakan antara lapan individu ditahan dalam dua serbuan berasingan di Kota Tinggi, Rabu lepas.
  • PUTRAJAYA - Mahkamah Rayuan di sini hari ini menambah hukuman penjara kepada 15 tahun terhadap seorang operator pengeluaran wanita atas kesalahan menyebabkan kematian tanpa niat anak perempuan tirinya berumur empat tahun.
  • ROMPIN - Seorang lelaki warga tempatan dihadapkan di Mahkamah Majistret Rompin, di sini, atas pertuduhan membunuh seorang lelaki warga Indonesia pada 24 Oktober lalu.
  • TEMERLOH - Seorang pencuci kereta dihadapkan ke Mahkamah Majistret Temerloh di sini semalam atas pertuduhan membunuh seorang peniaga kedai makan yang juga sepupunya pada 21 Oktober lalu