KUALA LUMPUR - Syarikat pegangan pelaburan, Wintoni Group Bhd, telah memaklumkan kepada Bursa Malaysia bahawa seorang pengarah eksekutif syarikat itu telah membuat laporan polis berkaitan kemungkinan satu penyelewengan yang oleh bekas pengarahnya.

"Dia disyaki menyebabkan sejumlah RM53 juta hilang dan/atau digelapkan daripada syarikat.

"Polis diminta untuk menyiasat jika wujud perbuatan salah laku itu di bawah Kanun Keseksaan dan Akta Anti Keganasan dan Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram," katanya dalam satu makluman hari ini.- Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - [VIDEO] Seorang wanita yang mengaku dirinya kerabat didakwa di mahkamah sesyen di sini, tadi, atas dakwaan menghina Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V.
  • KOTA KINABALU - Seorang lagi adik bekas menteri persekutuan direman selama empat hari mulai hari ini bagi membantu siasatan berhubung penyelewengan dana RM180 juta berkaitan projek luar bandar di negeri ini.
  • PUTRAJAYA - Seorang bekas timbalan setiausaha bahagian sebuah kementerian yang ditahan bagi membantu siasatan berhubung penyelewengan dana berkaitan projek luar bandar di Sabah, dibebaskan hari ini.
  • KOTA KINABALU - Seorang pemimpin parti politik Sabah yang ditahan reman bagi membantu siasatan berhubung kes penyelewengan dana RM180 juta berkaitan projek luar bandar di negeri ini dibebaskan hari ini.
  • KOTA KINABALU - Adik bekas menteri persekutuan dipanggil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan berhubung penyelewengan dana pembangunan luar bandar di Sabah bernilai RM1.5 bilion.