MUZIK K-Pop bukanlah satu perkara baharu di Malaysia, apatah lagi sejak ‘Korean/Hallyu Wave’ mula melanda negara dan ia masih menjadi kegilaan khususnya dalam kalangan remaja.

Justeru, tidak hairanlah tindakan seorang pengguna Twitter @nunonish atau Anishahhh memuat naik video ibunya menyanyi sebuah lagu rap Korea bertajuk ‘Three Word’ yang dinyanyikan oleh kumpulan Sechkies menjadi tular dan menerima pelbagai reaksi dari netizen.

“Matilanak! Ibu pun tahu rap lagu korea dia,” tulisnya di Twitter.

Video tersebut menjadi viral di media sosial kerana kelancaran wanita  tersebut menyanyi lagu itu dengan gaya bersahaja semasa memandu kereta.

Rata-rata netizen melahirkan rasa kagum mereka terhadap wanita tersebut.

“Weh pertama kali tengok mak orang rap korea weh, kalau mak aku tu dia keji sebab aku rap korea,”komen pengguna Twitter, Ikhwan Lee.

Tulisannya itu disokong pengguna Twitter, Yoyon.

“Salute ibu awak! Ibu saya pun nyanyi jugak lagu kpop tapi lirik mestilah tak betul,” katanya pula.

Pengguna Twitter D turut mengatakan perkara yang sama.

“Saya nyanyi lagu Korea siap kena sumpah dengan member. Mak kamu ‘legend’gila wei!,” komennya pula.

“Wow! Bukan senang nak rap dalam bahasa Korea lebih-lebih lagi lagu yang tidak popular macam ‘Three Word’ini,” katanya.

Malah ada juga netizen yang teruja berjumpa dengan ‘fandom’ (peminat) kumpulan tersebut seperti Nur Syaqirah.

“Oh My God! Dah lah rap lagu daripada kumpulan kesukaan saya pulak tu. Dah jumpa ‘YellowKies’ (Kelab Peminat) Malaysia,” katanya.

Bagaimanapun, ada juga netizen yang melahirkan rasa kurang senang terhadap video tersebut seperti Siti Salihah.

“Mohon 20 atau 30 tahun akan datang aku tak macam ini, hahaha, mohon masa itu aku rileks je memandu sambil dengar ceramah dan zikir,” katanya.

Malaysia kini juga sering menjadi tumpuan artis dari Korea Selatan yang datang ke negara ini,  sama ada membuat konsert atau dengan tujuan promosi.

 

 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PUCHONG - Seorang penumpang kereta maut manakala seorang lagi cedera ringan dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran Jalan Bandar 3, Pusat Bandar Puchong di sini, pagi tadi.
  • LAGI cerita samseng jalanan yang tular di media sosial, semalam. Melalui satu perkongsian seorang pelayar wanita di laman Facebook, menceritakan detik cemas apabila kenderaan dipandunya, dihimpit empat kereta di Lebuhraya Utara Selatan.
  • SHAH ALAM - Sebuah kedai emas rugi kira-kira RM80,000 selepas disamun dalam kejadian di sebuah pusat beli-belah dekat Seksyen 23, di sini, semalam.
  • TINDAKAN seorang pengunjuang taman tema air yang merakam seorang kanak-kanak disyaki lemas dikecam orang ramai selepas rakamannya tular.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.