SHAH ALAM - Seorang anggota TUDM yang lalu di hadapan Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, Kuala Lumpur pada jam 5.40 pagi tadi terkejut melihat tempat anak keduanya belajar itu, terbakar.

Sarjan Mohd Zamzuri Zakaria, 35, berkata, jarak dari rumahnya dengan pusat tahfiz hanya 300 meter dan ketika itu dia keluar untuk mencari sarapan.

"Saya lihat asap dan pasukan bomba sedang memadam kebakaran..masa tu semua sudah hangus, tak ada suara atau jeritan pun dari dalam, semua senyap," katanya.

Menurutnya, kali terakhir dia bertemu dengan anaknya, Mohd Aidil Aqmal, 10, pada jam 6.30 petang semalam apabila Mohd Aidil meminta ibunya membuat cekodok.

"Semalam, kami jumpa sebab dia minta ibunya buat cekodok. Ketika itu Mohd Aidil juga beritahu yang tak mahu tinggal di asrama dan minta kami belikan tilam dan bantal.

"Saya hairan mengapa dia minta tilam dan bantal sedangkan pihak pengurusan sudah menyediakan semuanya," katanya.

Beliau berkata, anak kedua daripada empat beradik itu baru lima bulan belajar di pusat tahfiz.

"Saya reda dengan apa yang berlaku...dia hanya dipinjamkan ALLAH SWT, saya telah tunaikan tanggungjawab, kami pasrah," katanya.

Menurutnya, jenazah akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kubur Panjang, Kedah.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Kes membabitkan dua remaja berusia 16 tahun yang didakwa membunuh 23 pelajar Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, September lalu dipindahkan ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur sebentar tadi.
  • KUALA LUMPUR - Mahkamah Majistret di sini hari ini menetapkan 3 Januari depan untuk sebutan semula kes dua remaja lelaki berusia 16 tahun atas pertuduhan membunuh 21 pelajar dan dua guru Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di sini, September lepas.
  • KOTA BHARU - "Kalau abang mati, pakailah kopiah abang,” itu kata-kata terakhir diucapkan pelajar Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Jalan Keramat Hujung Kuala Lumpur di sini, Mohamad Daniel Md Amin, 14, kepada adik bongsunya Salahuddin Al- Ayubi Md Amin, 6.
  • KUALA LUMPUR - Tujuh suspek yang ditahan dalam kejadian kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, 14 September lalu, akan didakwa di Mahkamah Jalan Duta, esok.
  • KUALA LUMPUR - Sebahagian suspek yang ditahan dalam kejadian kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, 14 September lalu, akan didakwa di Mahkamah Jalan Duta, esok.