SHAH ALAM - Seorang anggota TUDM yang lalu di hadapan Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, Kuala Lumpur pada jam 5.40 pagi tadi terkejut melihat tempat anak keduanya belajar itu, terbakar.

Sarjan Mohd Zamzuri Zakaria, 35, berkata, jarak dari rumahnya dengan pusat tahfiz hanya 300 meter dan ketika itu dia keluar untuk mencari sarapan.

"Saya lihat asap dan pasukan bomba sedang memadam kebakaran..masa tu semua sudah hangus, tak ada suara atau jeritan pun dari dalam, semua senyap," katanya.

Menurutnya, kali terakhir dia bertemu dengan anaknya, Mohd Aidil Aqmal, 10, pada jam 6.30 petang semalam apabila Mohd Aidil meminta ibunya membuat cekodok.

"Semalam, kami jumpa sebab dia minta ibunya buat cekodok. Ketika itu Mohd Aidil juga beritahu yang tak mahu tinggal di asrama dan minta kami belikan tilam dan bantal.

"Saya hairan mengapa dia minta tilam dan bantal sedangkan pihak pengurusan sudah menyediakan semuanya," katanya.

Beliau berkata, anak kedua daripada empat beradik itu baru lima bulan belajar di pusat tahfiz.

"Saya reda dengan apa yang berlaku...dia hanya dipinjamkan ALLAH SWT, saya telah tunaikan tanggungjawab, kami pasrah," katanya.

Menurutnya, jenazah akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kubur Panjang, Kedah.

 
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Pengetua Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah (DQI) Mohd Zahid Mahmood menafikan dakwaan wujud masalah hubungan antara ibu bapa mangsa kebakaran dengan pihak pengurusan tahfiz di Keramat Hujung itu.
  • KUALA LUMPUR - Pihak pengurusan Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah (DQI) di Keramat Hujung di sini menyambut baik saranan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang mengarahkan pusat tahfiz di seluruh negara mengikut piawai keselamatan yang ditetapkan.
  • KUALA LUMPUR - Gejala penagihan dadah di sekitar kawasan Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Jalan Keramat Ujung, semakin berkurangan sejak kejadian kebakaran tersebut berlaku baru-baru ini.
  • KUALA LUMPUR - Nama pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah mungkin terlalu asing kepada masyarakat bukan sahaja di Lembah Klang, bahkan seluruh negara.
  • KUALA LUMPUR - Pengasas syarikat produk kecantikan Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Hasmiza Othman berhasrat untuk membawa 18 pelajar yang terlibat dalam kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah (DQI) di Jalan Keramat Ujung di sini, untuk menunaikan umrah dalam masa terdekat.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.