SHAH ALAM - Seorang anggota TUDM yang lalu di hadapan Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, Kuala Lumpur pada jam 5.40 pagi tadi terkejut melihat tempat anak keduanya belajar itu, terbakar.

Sarjan Mohd Zamzuri Zakaria, 35, berkata, jarak dari rumahnya dengan pusat tahfiz hanya 300 meter dan ketika itu dia keluar untuk mencari sarapan.

"Saya lihat asap dan pasukan bomba sedang memadam kebakaran..masa tu semua sudah hangus, tak ada suara atau jeritan pun dari dalam, semua senyap," katanya.

Menurutnya, kali terakhir dia bertemu dengan anaknya, Mohd Aidil Aqmal, 10, pada jam 6.30 petang semalam apabila Mohd Aidil meminta ibunya membuat cekodok.

"Semalam, kami jumpa sebab dia minta ibunya buat cekodok. Ketika itu Mohd Aidil juga beritahu yang tak mahu tinggal di asrama dan minta kami belikan tilam dan bantal.

"Saya hairan mengapa dia minta tilam dan bantal sedangkan pihak pengurusan sudah menyediakan semuanya," katanya.

Beliau berkata, anak kedua daripada empat beradik itu baru lima bulan belajar di pusat tahfiz.

"Saya reda dengan apa yang berlaku...dia hanya dipinjamkan ALLAH SWT, saya telah tunaikan tanggungjawab, kami pasrah," katanya.

Menurutnya, jenazah akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kubur Panjang, Kedah.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - "Kalau abang mati, pakailah kopiah abang,” itu kata-kata terakhir diucapkan pelajar Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Jalan Keramat Hujung Kuala Lumpur di sini, Mohamad Daniel Md Amin, 14, kepada adik bongsunya Salahuddin Al- Ayubi Md Amin, 6.
  • KUALA LUMPUR - Tujuh suspek yang ditahan dalam kejadian kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, 14 September lalu, akan didakwa di Mahkamah Jalan Duta, esok.
  • KUALA LUMPUR - Sebahagian suspek yang ditahan dalam kejadian kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, 14 September lalu, akan didakwa di Mahkamah Jalan Duta, esok.
  • KUALA LUMPUR - Seorang bekas hakim Mahkamah Sesyen hari ini berkata, hukuman sebat boleh dikenakan terhadap suspek remaja yang terlibat dalam kes kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, di sini yang mengorbankan 21 pelajar dan dua guru, sekiranya mereka didapati bersalah.
  • KUALA LUMPUR - Polis sedang mencari bahan bukti dipercayai pemutar skru yang digunakan tujuh suspek sewaktu kejadian kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, di Jalan Keramat Hujung, di sini.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.